Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Στην Πλατεία στις 6 Αυγούστου το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χίο

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 ·


Με το σύνθημα "Να ζείς! Να τολμάς! Να προχωράς! - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον σοσιαλισμό!", πραγματοποιείται και φέτος το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Χίο. Το Φεστιβάλ, βάζει και φέτος πλώρη για το ταξίδι του σε όλη τη χώρα ενώ στη Χίο θα διεξαχθεί στις 6 Αυγούστου με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες και το κάλεσμα για να αποτελέσει το Φεστιβάλ ένα μεγάλο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό από τις Οργανώσεις Βάσης Χίου του ΚΚΕ

- Κεντρική ομιλία με τον Γιώργο Παναγή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

- Παρουσίαση έργων του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διεξήγαγε η οργάνωση στο νησί με θέμα τον πόλεμο , την προσφυγιά και το ρατσισμό :

O Μικές Μενής , μαθητής Λυκείου παρουσιάζει την παράσταση << Ο Καραγκιόζης στην  Μικρασιατική καταστροφή>> σε δικό του σενάριο και εκτέλεση.

Ο Κώστας Χατζηκυριάκος- Σβώκος με καταγωγή από τα Καρδάμυλα της Χίου μας παρουσιάζει σε πρώτη live εκτέλεση το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στον διαγωνισμό, καθώς και τις επιτυχίες του συγκροτήματός του "Altera Vita": "Στην εξορία", (μελοποιημένη ποίηση Κώστα Βάρναλη) και το "Σκλάβοι δε θα γεννούμε".

Αφιέρωμα στο νησιώτικο-λαικο τραγούδι με τους : Λουλούδη Φακίρη (φωνή), Μιχάλης Πάξος (φωνή), Βαγγέλης Μονιώδης (βιολί), Βαγγέλης Μάσχας (μπουζούκι), Στέφανος Κατσούνας (αρμόνιο), Νίκος Παντελάκης (drums).

Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης :

Έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής

Γωνιά έκθεσης και συζήτησης για τη νεολαία

Χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή για άλλη μια χρονιά θα προσαρμοστεί έτσι ώστε να προστατευθεί η υγεία όλων των συμμετεχόντων. Άλλωστε από την αρχή της πανδημίας το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει ότι έχουν την ικανότητα να φέρνουν σε πέρας μια πλούσια δραστηριότητα, να πρωτοστατούν στην αγωνιστική διεκδίκησητηρώντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, οι αγώνες του λαού να μπουν στο γύψο. 

Το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είναι η «απάντηση» που δίνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα στο «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα»!

Να ζεις...

Είδαμε να δίνονται πολλές μάχες για την ανθρώπινη ζωή. Από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία που τήρησε υπεύθυνη στάση, που με αγώνες απαίτησε μέτρα προστασίας σε όλους τους ΄χωρους που ανέδειξε τη δύναμη της αλληλεγγύης, την ώρα που η κυβέρνηση με το ένα χέρι ενίσχυε τα παράσιτα της ιδιωτικής υγείας και με το άλλο προετοίμαζε και ψήφιζε νέα αντιλαικά νομοσχέδια. Είδαμε πως σε όλες τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες οι λαοί έμειναν απροστάτευτοι. Η φρίκη με χιλιάδες θύματα περίσσεψε. Όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η φρίκη να θολώσει το πως θα μπορούσαμε να ζούμε σήμερα με βαση την εξέλιξη της ανθρώπινης γνώσης, της επιστήμης.

Να τολμας...

Τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις αραχνιασμένες αντιλήψεις, ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, ότι είναι το τέλος της ιστορίας. Τόλμη είναι να αναζητάς τη γνώση. Να αισθάνεσαι την αδικία και να μετατρέπεις την οργή σε ορμή μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα. Τόλμη είναι να κάνεις καθημερινά πράξη το σύνθημα << ένας για όλους και όλοι για έναν>>.

Να προχωράς... 

Το ΚΚΕ προχωράει με πρόγραμμα, σχέδιο και στόχο. Σήμερα που μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε και το πως ζούμε πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να απαλλαγεί η κοινωνία από τον βραχνά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και κερδοφορίας. Για να μπουν στο επίκεντρο οι διευρυνόμενες λαικές ανάγκες, να αντιστοιχηθούν τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με τις καινοτόμες σχέσεις παραγωγής. Για να αλλάξει η τάξη που κρατά τα κλειδιά της οικονομικής ανάπτυξης και όχι να φεύγει μια κυβέρνηση και να έρχεται μια άλλη. Καλούμε τους νέους και τις νέες του νησιού μας να συμμετέχουν στο φεστιβάλ μας!Να έρθουν σε επαφή με τις πρωτοπόρες θέσεις μας, να εμπνευστούν αλλά και να διασκεδάσουν, να πάρουν ανάσες ξεκούρασης και χαράς, να ανταμώσουν με γνωστούς και φίλους. Να αποτελέσει το φεστιβάλ βήμα για να δυναμώσει ο αγώνας για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/