Συνεχής ενημέρωση από τον 902
ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ·

Kαταδικάζει απερίφραστα η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ την ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να επιλέξουν την περιοχή του Θόλους για τη νέα υπερδομή - κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ΝΤ Χίου καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους να μετέχουν στηνσυγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και των κατοίκων  της Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου το Σάββατο 24/4/2021 με προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλων "...για να ενωθούμε με την ανθρώπινη αλυσίδα που θα δημιουργήσουμε στο πεζοδρόμιο που περιβάλλει το Λιμάνι της Χίου στις 11.30 το μεσημέρι".

Η ΑΔΕΔΥ "Ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι στο βαθμό των δικών της δυνατοτήτων και ευθυνών δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά νέα δομή πάνω στο νησί , κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη. Είμαστε ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης  των εργαζομένων, των κατοίκων του νησιού μας και του Βορείου Αιγαίου και στις πολιτικές  θέλουν τα νησιά μας να τα μετατρέψουν σε φυλακές της Ε.Ε. Ονειρεύονται τους πρόσφυγες φυλακισμένους, εξαθλιωμένους και σε συνθήκες απάνθρωπες. 

Όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα κατά αυτών των πολιτικών, κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία , κατά της πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» . Ο στόχος είναι ένας!!!! . Είμαστε απέναντι στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μοιράζουν χώρες και λαούς , γκριζάρουν το Αιγαίο , προωθούν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα σε βάρος των νησιών μας . Μπορούμε να νικήσουμε.  Το έχουμε ήδη αποδείξει. Ο αγώνας των Χιωτών και των υπόλοιπων νησιωτών με τους μαζικούς φορείς τους, δείχνει το δρόμο της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Όλες οι μεθοδεύσεις του  Υπουργού Μετανάστευσης δεν μας θολώνουν την πραγματική εικόνα που μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ , συνεχίζουν δυστυχώς τα σχέδιά τους  ενάντια στη δική μας βούληση , γνωρίζοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, αφού γκριζάρουν επίσημα τα νησιά και το νησί μας".

Στην ανακοίνωσή της καλεί σε αγώνα για:

• Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά,  να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.

• Κλείσιμο των hot spots.

• Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας.  

• Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση . 

• Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) 

• Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού .

Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά , στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/