Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 ·

Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα πανδημίας στην Ελλάδα και η κατάσταση βρίσκεται και πάλι σε ανησυχητικό επίπεδο. Τα νέα κρούσματα σε σχολεία, σούπερ μάρκετ, στο στρατό, αποδεικνύουν και στη Χίο, την τραγική έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. 

Κυβέρνηση και εργοδοσία όλους αυτούς τους μήνες τηρούν τα πρωτόκολλα της κερδοφορίας και όχι της υγείας. Γι' αυτό και στο όνομα του «κόστους», αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι επικίνδυνη και προκλητική η τακτική της εργοδοσίας του Lidl να μετακινεί εργαζόμενους από νομό σε νομό, προκειμένου να μην κλείσει το κατάστημα για τα κέρδη. 

Μετακινήθηκαν Σαββατοκύριακο εργαζόμενοι από τον Ελαιώνα και το Περιστέρι στη Χίο για να βοηθήσουν στο στήσιμο του καταστήματος! Τη Δευτέρα βρέθηκαν τα πρώτα θετικά κρούσματα, την Τετάρτη το πρώτο στον Ελαιώνα και 7 στο Περιστέρι. Τα κενά που δημιουργήθηκαν στη Χίο από τους εργαζόμενους που βγήκαν σε καραντίνα καλύφθηκαν και πάλι από την Αθήνα. Όσο δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας μέσα στο χώρο δουλειάς, που εργοδοσία ξεσαλώνει με τον αέρα που της δίνει η κυβερνητική πολιτική, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται. 

Σε βάρος της υγείας και της ζωής των εργατών κάνουν το παν για να συνεχίσουν να μετράνε κέρδη. Όπως πριν, έτσι και τώρα, κανένα lockdown από μόνο του δεν μπορεί να “γεννήσει” αναγκαία μέτρα προστασίας, κλίνες ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι να μη ρισκάρουν τη ζωή τους στο βωμό του κέρδους. Να σταματήσει τώρα η μετακίνηση εργαζομένων. 

Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας, που συνεχίζει να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οξυμένες ανάγκες, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Είναι απαράδεκτο κάθε εργαζόμενος να αγωνιά για το κόστος των μοριακών τεστ που κάνει με πρωτοβουλία του σε ιδιώτη αν έχει βέβαια τα χρήματα (από 70 έως και 100€). 

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους και του Δήμου, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με την κατάλληλη ιχνηλάτηση σε περιπτώσεις κρουσμάτων. Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, γραφείων, αποθηκών από εξειδικευμένα συνεργεία και καθαριότητα καθ' όλη την διάρκεια λειτουργίας των χώρων δουλειάς. Κατάλληλο ιατρικό προσωπικό μέσα στους χώρους δουλειάς καθώς και εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Στελέχωση πρώτα και κύρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο σε μιας νόσου, σε βάρος όλων των αναγκών περίθαλψης στο νησί, με τραγικές συνέπειες.

 Χίος 2/3/2021

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/