Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Χίος: Σημαντικές δράσεις για την 8η Μάρτη από το Σύλλογο Γυναικών και Σωματεία του νησιού

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 ·

Σημαντικές δράσεις αναπτύχθηκαν στη Χίο για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας».

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου (μέλος της ΟΓΕ), μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σήμερα περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Πυργίου το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, καθώς και σε σούπερ μάρκετ του νησιού.

Στην επίσκεψη στο ΚΥ Πυργίου αναδείχθηκε στις εργαζόμενες η ανάγκη διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και πλήρους στελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο της Χίου σε Νοσοκομείο μιας νόσου. Επίσης, το αίτημα να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους εμβόλια και μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ. Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους δουλειάς.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Σούπερ Μάρκετ «Lidl» όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα σε εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να κάνουν από την τσέπη τους τα μοριακά τεστ. Κατά την περιοδεία μοιράστηκαν γαρύφαλλα στις εργαζόμενες.

Το Σάββατο 6 Μάρτη, είχε πραγματοποιηθεί και πάλι περιοδεία στην αγορά και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/