Συνεχής ενημέρωση από τον 902
ΤΕ Χίου ΚΚΕ: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 ·

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για δημιουργία νέας υπερδομής στο νησί, παρά την λαϊκή καταδίκη για αυτά τα σχέδια. Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχουν οι Χιώτες και οι Χιώτισσες στην κυβέρνηση και την ΕΕ που συναποφασίζουν και υλοποιούν τον εγκλωβισμό προσφύγων και μετναστών στα νησιά, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ. Συνυπεύθυνος στο ζήτημα του προσφυγικού είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαινίασε και πανηγύριζε για τη συμφωνία εγκλωβισμού Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση:


"O Δήμαρχος Χίου Σ. Κάρμαντζης προτείνει νέο κέντρο – φυλακή στις Μπαμπακιές, ο Ν. Μηταράκης καταθέτει πρόταση για νέα δομή στην περιοχή Θόλος. Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, στην ΕΕ, που αγνοώντας τους αγώνες και την εκφρασμένη θέλησή του, προχωρούν από κοινού την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει ούτε στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως κυβέρνηση εγκαινίασε και χαιρέτισε τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που οδήγησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στον άθλιο διπλό εγκλωβισμό στα νησιά, χαρακτηρίζοντάς την στις 18/3/2016 ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, «διπλωματική νίκη της Ελλάδας».

Οι τελευταίες ενέργειες για να προχωρήσει η πρόταση δημιουργίας νέας υπερδομής χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δείχνουν ότι η πρόταση του Δημάρχου Χίου στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο, που τάχα υλοποιεί προηγούμενη ομόφωνη απόφαση για μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης, είναι στον αέρα. Άλλωστε όσο ισχύει η συμφωνία Ελλάδας- ΕΕ-Τουρκίας, είναι δεδομένος και ο εγκλωβισμός. Ο απαράδεκτος εκβιασμός ότι για να κλείσει η ΒΙΑΛ πρέπει να προταθεί χώρος για νέο στρατόπεδο, μεταθέτει και οξύνει το πρόβλημα, καλλιεργεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού και πρέπει από όλους να απορριφθεί.

Λέμε για μια ακόμα φορά ότι η μόνη διέξοδος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ που στηρίζουν τα Κόμματα του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα.

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, η αταλάντευτη πάλη των νησιωτών όταν η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, δείχνουν και το μόνο δρόμο που μπορεί να ακυρώσει αυτά  τα σχέδια, για να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, να μη δημιουργηθεί πουθενά καμία νέα δομή ανοικτή ή κλειστή και να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Καλούμε σε αγωνιστική συνέχεια ώστε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για τη μεταφορά, ιδίως των ευάλωτων ατόμων και των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους ή ξενοδοχεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Άμεσα, πρόσφυγες και μετανάστες, να απεγκλωβιστούν, να μεταφερθούν σε ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Εδώ και τώρα οι επιτροπές ασύλου να μεταφερθούν στην Τουρκία ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα, εκτός αυτών που θα έχει εγκριθεί η αίτησή τους.

Χίος 19/2/2021"

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/