Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ για το θάνατο του Σταύρου Σκοπελίτη

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 ·

Ο σύντροφος Σταύρος Σκοπελίτης, αγωνιστής από την κούνια, έδωσε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα στο πλευρό του λαού σε δύσκολες εποχές. Τον διέκρινε η σεμνότητα και η ψυχραιμία, αρετές που εμπνέουν και τις νεότερες γενιές αγωνιστών, που δεν τον γνώρισαν. Για τους αγώνες του, το 1967 στάλθηκε από την αστική εξουσία στα ξερονήσια Γιούρα (ήταν εξόριστος με τον πατέρα του) και Λακί Λέρου, τις φυλακές Ωρωπού, όπου και στάθηκε αλύγιστος. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά και την ύπαρξη του Κόμματος σε όλες τις κρίσιμες καμπές.

Την αφοσίωσή του στο δίκιο του λαού μας τα γνώρισαν και οι Χιώτες από τη θητεία του ως βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ. Την περίοδο της δεκατριάχρονης κοινοβουλευτικής δράσης του έγινε η φωνή και της Χίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας με δεκάδες ερωτήσεις και αναφορές τα λαϊκά προβλήματα του νησιού.

Η Τομεακή Οργάνωση Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια εκ μέρους των μελών και των φίλων του Κόμματος για το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου Σταύρου Σκοπελίτη, προς τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του. Στη μνήμη του και ενόψει του 21ου Συνεδρίου καλούμε σε  οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ για το δυνάμωμα της πάλης του για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. 

Χίος 15/2/2021


Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/