ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 ·

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο σε ζητήματα που αφορούν εσωτερικές εξελίξεις, όσο και γενικότερες διεθνείς εξελίξεις. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και τους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στις συγκρούσεις στη Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή, δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους.
Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική, όχι μόνο της Τουρκίας αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας, ενός ουσιαστικά νέου Σχεδίου Ανάν, σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας.
Βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, τα προβλήματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που συνεχίζονται, τόσο στην Ευρώπη, στην χώρα μας και διεθνώς, με μεγάλες οικονομίες να μπαίνουν στη διαδικασία της επιβράδυνσης και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τους λαούς, κυρίως για τον λαό της Ελλάδας. Και φυσικά, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μπροστά στην νέα χρονιά, μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά και μπροστά μας, όπως το Ασφαλιστικό, για το οποίο έκανα και πριν δήλωση και αναφέρθηκα σε αυτό, μετά την συνάντηση που είχα με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  κ. Κατρούγκαλο και βεβαίως για όλα τα υπόλοιπα μέτρα ως προαπαιτούμενα του Μνημονίου, που θα πλήξουν τον ελληνικό λαό, τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, γιατί το μεγάλο κεφάλαιο δεν έχει κινδύνους».


ΑΘΗΝΑ  4/1/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/