Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρης 2015 - Γενάρης 2016 - Το ΚΚΕ είναι η δύναμη και η ελπίδα σου. Ενίσχυσέ το!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους να δώσουν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, με σχέδιο και επιμονή τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.
Αυτό αποτελεί, ιδιαίτερα σήμερα, σοβαρό καθήκον για κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια, για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, προκειμένου να εξασφαλίσει το ΚΚΕ τα αναγκαία οικονομικά μέσα ώστε να λειτουργήσει και να δυναμώσει την παρέμβασή του για το συμφέρον της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού.
Η πλατιά οικονομική στήριξη του ΚΚΕ είναι ουσιαστικό στοιχείο και βασική προϋπόθεση για να ισχυροποιηθεί η δύναμη που μάχεται ασυμβίβαστα για το δίκιο και την προοπτική του λαού, κόντρα στους εκμεταλλευτές, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Είναι το κόμμα που αγωνίζεται για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία, για την αναζωογόνηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Για τη χειραφέτηση του λαού, για να δυναμώσει η λαϊκή κοινωνική συμμαχία στην πάλη για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Η οικονομική προσφορά προς το ΚΚΕ αποτελεί συστατικό και μέσο ανανέωσης και ενδυνάμωσης των δεσμών του με τα λαϊκά στρώματα.
Ο λαός πάντα ενίσχυε οικονομικά το ΚΚΕ, σε όλες τις δύσκολες φάσεις και στιγμές για το λαϊκό κίνημα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει και αυτή τη φορά πιο πλατιά και συνειδητά, ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμάζεται σκληρά από το βαρύ χειμώνα της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, που έχουν φέρει οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα. Σήμερα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον οδοστρωτήρα των μέτρων, που οδηγεί καταπάνω του η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις οδηγίες και τη στήριξη της ΕΕ, ως άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ολοι αυτοί, δηλαδή, που επιχειρούν να συνθλίψουν ακόμα και τα πιο βασικά και στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στη μόρφωση, που χειροτερεύουν τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος μισθών, ημερομισθίων, που προωθούν νέα αφαίμαξη και μέσω της αύξησης άμεσης και έμμεσης φορολογίας κ.ά. Ο λαός που υποφέρει έχει συμφέρον να δυναμώσει το ΚΚΕ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ισχυρό ΚΚΕ σήμερα πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού, την αντικαπιταλιστική συσπείρωση και πάλη για την ανατροπή. Σκορπίζει την ομίχλη της μοιρολατρίας, δίνει ελπίδα και αντοχή στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες.
Η πάλη που διεξάγει το ΚΚΕ είναι ενάντια σε ισχυρό αντίπαλο, την αστική τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της. Αυτή κατέχει μηχανήματα και υποδομές, κατασκευασμένα από τον εργατικό μόχθο. Τα κατέχει με τη μορφή ιδιωτικών εταιρικών επιχειρήσεων, αντλώντας κέρδη, συγκεντρώνοντας στα χέρια της το συσσωρευμένο πλούτο. Επιβάλλει αυτή την εκμεταλλευτική της σχέση μέσω του κράτους. Διαθέτει μια πληθώρα και ποικιλία μέσων, τα οποία χρησιμοποιεί για να χειραγωγεί τις λαϊκές συνειδήσεις, να πολεμά τον ταξικό αντίπαλό της, την εργατική τάξη, επιδιώκοντας την απομόνωσή της από τον πολιτικό φορέα της, το ΚΚΕ. Γι' αυτό διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, το συκοφαντεί, καλλιεργεί τον αντικομμουνισμό, μαζί με τους διεθνείς συμμάχους της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.
Απέναντι σε αυτούς, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το ΚΚΕ στην πάλη του, χρειάζεται και την πλατιά λαϊκή οικονομική στήριξη και προσφορά. Ετσι μπορεί το Κόμμα της εργατικής τάξης: Να εκδίδει μαζικά προπαγανδιστικά υλικά, να τυπώνει τον πολύτιμο και αναντικατάστατο «Ριζοσπάστη», να λειτουργεί και να αναβαθμίζει το πόρταλ του «902» για να ενημερώνει το λαό, να εκδίδει την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΚΟΜΕΠ) και βιβλία ώστε να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει τη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία, να μάχεται για την ιστορική αλήθεια, να προβάλλει το επαναστατικό και προοδευτικό έργο του λαού.
Να συνεχίζει το τιτάνιο και πολυσήμαντο έργο της συντήρησης και αξιοποίησης του Ιστορικού Αρχείου, για την παραπέρα πολύμορφη αξιοποίησή του υπέρ του λαού και της νεολαίας, με εκδόσεις, εκθέσεις, δημοσιεύσεις.
Να οργανώνει πολύμορφες εκδηλώσεις για την ιδιαίτερα συμβολική και ουσιαστική επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Η Ιστορία του αποτελεί πηγή πείρας, έμπνευσης, ηρωισμού στην ταξική πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση σήμερα και μέχρι την κατάργησή της.
Να αναπτύσσει τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη, να συνεχίζει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα σήμερα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και στην περιοχή μας, που πληθαίνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, που εξαπολύονται για το μοίρασμα των αγορών, ενεργειακών πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς τους, οδηγώντας στη δυστυχία και την προσφυγιά ολόκληρους λαούς, ενώ συσσωρεύουν εύφλεκτη ύλη για μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλη την πολύχρονη ηρωική δράση του Κόμματος κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος, πολιτικές και άλλες δυνάμεις, οι αντικομμουνιστικές δυνάμεις επιχειρούν να πλήξουν το ΚΚΕ, επικεντρώνοντας τα πυρά τους στα οικονομικά του. Διαχρονικά επιχειρούν με ψέματα και προβοκάτσιες να το συκοφαντήσουν, να σπιλώσουν τον αγωνιστικό, ηρωικό, πρωτοπόρο ρόλο, το ηθικό κύρος και την ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών προκειμένου να εμποδίσουν τη στήριξή του από το λαό. Έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν ως «πληρωμένους πράκτορες» τους χιλιάδες κομμουνιστές και τους αγωνιστές του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο του λαού ή που παρέμειναν όρθιοι στις εξορίες και τις φυλακές αρνούμενοι να υπογράψουν δήλωση μετανοίας και υποταγής. Μάλιστα, υπήρξαν και περίοδοι όπου την τρομοκρατία και τις διώξεις τις έστρεψαν και κατά των ενισχυτών του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν αυτοί ήταν ή όχι κομμουνιστές. Φυσικά, και σήμερα επιχειρούν με νέα ψέματα και συκοφαντίες να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Σ' αυτόν το χορό του ψέματος, της συκοφαντίας, του αντικομμουνισμού πρωτοστατούν οι οπαδοί του Χίτλερ, οι ναζιστές, δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και όσοι τους χρησιμοποιούν στα επικίνδυνα σχέδιά τους ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας.
Το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, δεν κρύβει από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τις οικονομικές πηγές και τα έξοδά του. Καταθέτει τακτικά προϋπολογισμούς, απολογισμούς εσόδων - εξόδων, δέχεται συστηματικά οικονομικούς ελέγχους και από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές της Βουλής, και μάλιστα περισσότερο από άλλα κόμματα. Στο ΚΚΕ σε ορισμένα στελέχη του που λόγω των πολλαπλών τους χρεώσεων και καθηκόντων δεν μπορούν να εργασθούν, όπως και αυτά που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» ή στο πόρταλ του «902», στις εκτυπώσεις, σε απαραίτητες βοηθητικές δουλειές, δίνεται μια αποζημίωση, που σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνά το μέσο εργατικό μισθό που δίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές και τους δημάρχους κομμουνιστές, οι οποίοι καταβάλλουν το μισθό από το αξίωμά τους στο ταμείο του Κόμματος και δεν απολαμβάνουν κανένα οικονομικό ή άλλο προνόμιο.
Το ΚΚΕ, που παλεύει για τα γενικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δίνει μεγάλη σημασία και εκτίμηση στην οικονομική προσφορά που προέρχεται από ανέργους και χαμηλοαμειβόμενους, από αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, από φοιτητές, μαθητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις που εκτιμούν το ρόλο του, την πάλη και την προσφορά του στο λαό και το κίνημα, να έχουν τη δική τους συνεισφορά στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους πρωτοπόρους εργατοϋπαλλήλους, που καταλαβαίνουν και νιώθουν πως το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης εξαρτώνται από τη δύναμη που έχει το Κόμμα τους, τους φίλους του Κόμματος, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συμμετάσχουν στην προσφορά με «κόκκινα μεροκάματα». Αυτή η προσφορά συμβολίζει τη «μέρα» που αφιερώνεται στην πάλη των κομμουνιστών για τη νίκη της εργατικής τάξης, τον κομμουνισμό, που από την αρχή θα δώσει λύση στο δικαίωμα του καθενός στη δουλειά, στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο για δημιουργική αξιοποίηση, στη δωρεάν πρόσβαση στις αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες Εκπαίδευσης, Υγείας - Πρόνοιας, στην πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, στη στέγαση.
Όλοι με το κουπόνι για να κερδηθεί η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης!
Αναπτύσσουμε την κομμουνιστική άμιλλα και πρωτοβουλία με αυταπάρνηση: Για να υπερκαλυφθούν οι στόχοι όλων των Οργανώσεων. Για να βγει το ΚΚΕ πολλαπλά ενισχυμένο και από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει την πάλη κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να οργανώσουμε τη λαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία για την ανατροπή, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό!

Η ΚΕ του ΚΚΕ
Νοέμβρης 2015


ΑΘΗΝΑ 22/11/2015                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/