Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Για την πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκού Θέρετρου στη Λέρο

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 ·


Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής
Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέρου Μ. Κόλλιας, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στο νησί, συζητήθηκε το θέμα της χρήσης των κτιρίων του παλιού ψυχιατρείου της Λέρου, προκειμένου να κατασκευαστούν θέρετρα και εγκαταστάσεις αναψυχής, τα οποία θα διατεθούν στο ΝΑΤΟ! Για τον σκοπό αυτό γίνονται προσπάθειες να δρομολογηθούν διαδικασίες ανακατασκευής των κτιρίων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την ξεκούραση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ότι η συγκεκριμένη προοπτική εντάσσεται στην «κοινωνική πολιτική του Δήμου Λέρου».
          Αυτή η επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βρίσκει σύμφωνο και τον Δήμαρχο της Λέρου, εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς που καταστρώνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοί τους για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική. Πράγμα που αποκαλύπτεται από το ενδιαφέρον τους για το Αεροδρόμιο της Ρόδου, τον ελλιμενισμό πλοίων του 6ου Αμερικανικού στόλου στο ίδιο νησί, την προσπάθειά τους για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στη Κάρπαθο. Όλα αυτά προωθούν την παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.
          Προσχηματικά αξιοποιείται το επιχείρημα για την τουριστική «ανάπτυξη» και «αναβάθμιση» της Λέρου. Γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά ότι η παρουσία και μόνο των ΝΑΤΟϊκών θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση του νησιού. Άλλωστε τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι εκπρόσωποι τους στο 1ο και 2ο Βαθμό Τοπικής Διοίκησης, δεν έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους των νησιών και όλων των υπολοίπων περιοχών της χώρας μας, για το δικαίωμα τους στη δουλειά, στην αναψυχή και στις διακοπές. Αποτελεί πρόκληση όταν αυτά λέγονται την ώρα που με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, τη νέα βαριά φορολογία, στραγγαλίζονται οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι ψαράδες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις!
          Η οποιαδήποτε παρουσία Νατοϊκών θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Είναι ψέμα ότι παρουσία τους στο Αιγαίο θα προστατεύσει τα νησιά από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η αλήθεια είναι ότι το ΝΑΤΟ συνέβαλε στη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων! Η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών με τον οποιονδήποτε τρόπο θα οξύνει παραπέρα τις πολεμικές επιχειρήσεις τους που σπέρνουν τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τον όλεθρο σε βάρος των λαών, ενώ οι εικόνες με τους απελπισμένους πρόσφυγες θα οξυνθούν.
          Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των νησιών μας, να εμποδίσουν αυτά τα σχέδια. Να εκφράσουν τη διαφωνία τους και να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να αποτρέψουμε την παρουσία των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων στα νησιά μας.

11/10/2015

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/