Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Μόνο η στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα με το ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα κυριολεκτικά στη νέα θύελλα που έρχεται

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Περιοδεία σε χώρους ΑμεΑ η υποψήφια με το ΚΚΕ Στέλλα Αμπαζή

Επίσκεψη με τον Σύλλογο αναπήρων στη Χίο (ΠΣΑμεΑ) και στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ πραγματοποίησε η Στέλλα Αμπαζή χθες.  Στη συνάντηση με τον ΠΣΑμεΑ, συζητήθηκαν τα προβλήματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, τα ασφυκτικά μέτρα που έρχονται όπως η μείωση κατά 900εκ ευρώ το χρόνο στα προνοιακά επιδόματα, η κατάσταση των ελλείψεων στο Νοσοκομείο και η όλο και ασφυκτικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ειδική Αγωγή στο νησί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απαράδεκτη πρόσφατη απόφαση του νομικού προσώπου του Δήμου να μην πάρει στους παιδικούς σταθμούς παιδιά ΑμεΑ λόγω έλλειψης προσωπικού! Ζήτημα το οποίο άμεσα πρέπει να γίνει αιτία για αγώνα και άμεση στελέχωση των παιδικών σταθμών ώστε κανένα παιδί να μην μείνει στο σπίτι, συμφώνησαν οι παραβρισκόμενοι.

 «Είναι ανάγκη να κατανοείται από αυτόν που αγωνιά για το φάρμακό του, για τις εξετάσεις του, από αυτόν που τώρα δεν μπορεί ούτε το παιδί του να πάει στον παιδικό επειδή είναι ΑμεΑ, ότι πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτή την πολιτική γιατί κανείς δεν θα τον σώσει. Είναι η πολιτική της ΕΕ, της εμπορευματοποίησης της υγείας που γεννά συνειδητά την  υποβάθμιση,        την υποστελέχωση αυτών των δομών της Ειδικής Αγωγής. Την πολιτική αυτή υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ ως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού! Γι’αυτό πρέπει να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ και να μην αναγνωρίσουμε ένα χρέος που βάζουν και τα ΑμεΑ να πληρώσουν ενώ δεν το δημιούργησαν, για να είναι η Υγεία και η Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και Δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση», τόνισε η Στέλλα Αμπαζή.

Αναφορά έγινε και στη Χρυσή Αυγή. «Οι πάντες πρέπει να ξέρουν ότι η δολοφονική ναζιστική οργάνωση, οι  νοσταλγοί του Χίτλερ που δολοφονούσε ΑμεΑ στη φασιστική  Γερμανία, θεωρεί επίσημα στις θέσεις της τα ΑμεΑ «ελαττωματικά» άτομα, προορισμένα για τον Καιάδα! Κανείς να μην παρασυρθεί από τις δήθεν αντισυστημικές κορώνες  της. Είναι παιδί του συστήματος που την αξιοποιεί για να τρομοκρατεί».

Τα προβλήματα συζητήθηκαν επίσης και στο χώρο της Ειδικής Αγωγής όπως το κτιριακό πρόβλημα όπου Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο φιλοξενούνται 5 χρόνια τώρα σε κτήριο του κρατικού νοσοκομείου Χίου (κτήριο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)! Αυτή τη στιγμή πολλές από τις δραστηριότητες συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται λόγω έλλειψης χώρου ή ακαταλληλότητας του τελευταίου (όροφος κτηρίου, συνύπαρξη τμημάτων στην ίδια αίθουσα κ.λ.π.)

Στα πλαίσια της περιοδείας της συζητήθηκαν και οι ελλείψεις για τη χρονιά που ξεκίνησε. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, χρειάζεται άμεσα 4 δασκάλους/λες, ειδικότητες όπως: Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολόγου, Κοιν. λειτουργού και Νοσηλευτή, Πρόσθετο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την ατομική υγιεινή, την καθαριότητα, τη συνοδεία κατά την άφιξη και αναχώρηση από τη σχολική μονάδα, τη σίτιση κλπ. Στο  Ολοήμερο τμήμα δεν υπάρχει μουσικός, πληροφορικής  και γυμναστής (συμπλήρωμα ωρών από τα πρωινά τμήματα). Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο απαιτείται δεύτερη ειδική νηπιαγωγός διότι τα παιδιά είναι αρκετά και ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφαλή υποστήριξη και επίβλεψή τους. Για τον ίδιο λόγο ζητείται η αποκλειστική διάθεση στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

«Μόνο η στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα με το ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα  κυριολεκτικά στη νέα θύελλα που έρχεται», σημείωσε.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/