Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Για τη συνεχιζόμενη μεθόδευση της δουλείας των πενταμηνιτών

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 ·



ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το πρόβλημα της  καθυστέρησης των αποδοχών των εργαζομένων στα προγράμματα "κοινωφελούς εργασίας", θεωρούμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε τη συνεχιζόμενη μεθόδευση της δουλείας μέσω της ελαστικής εργασίας των πενταμηνιτών εργαζομένων, οι οποίοι μη έχοντας  άλλη επιλογή και προκειμένου να ενισχύσουν το ανύπαρκτο οικογενειακό τους εισόδημα, προσφεύγουν στη μισοδουλειά και άρα μισοζωή. Οι εργαζόμενοι αυτού του είδους κατά  κόρον απασχολούνται και στο Δήμο μας.

Η τραγωδία των πενταμηνιτών στους δήμους και αλλού είναι αναμφισβήτητη, αφού με τα λεγόμενα «προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ, απλά απαλύνεται για λίγο, αλλά δε λύνεται η μακροχρόνια κατάσταση ανεργίας και ανέχειας στην οποία βρίσκονται. Η αναμονή  πληρωμής για  μακρά χρονικά διαστήματα μεγαλώνει την αβεβαιότητα και την απελπισία τους, όταν εκτός από τις βασικές ανάγκες επιβίωσης έχουν να  καλύψουν και αυτές της φοροεπέλασης που οσονούπω θα βρεθεί στο ζενίθ της (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, Φόρος Εισοδήματος, και φυσικά Δημοτικοί Φόροι, Δημοτικά Τέλη, Ανταποδοτικά κ.λπ.).

Σε  καμιά περίπτωση οι μισθοί  πείνας και η ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων των πενταμηνιτών εργαζόμενων δεν πρέπει να τους οδηγεί στη  λογική του «υπάρχουν και χειρότερα» ή στη λογική της υπομονής. Έτσι δεν κλείνει ποτέ ο φαύλος κύκλος του πλουτισμού του κεφαλαίου μέσω της εκμετάλλευσης του πάμφθηνου εργατικού δυναμικού. Το πρόβλημα της  καθυστέρησης των αποδοχών είτε αφορά την αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ είτε αφορά τον ΟΑΕΔ, δεν είναι ούτε  πρέπει να γίνει πρόβλημα των εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτεί:
1. Το σεβασμό του δικαιώματος στη δουλειά για κάθε άνθρωπο.
2. Την άμεση πληρωμή των εργαζομένων πενταμηνιτών, τώρα.
3. Την καταβολή  των μισθών τους στο εξής χωρίς  καθυστερήσεις.
4. Τον απεγκλωβισμό τους από τη σχέση εργασίας «ωφελούμενου» σε σχέση εργασίας «εργαζόμενου».
5.  Ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας του κάθε εργαζόμενου
6.  Μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.
7. Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την κάλυψη των αναγκών της Τοπικής Διοίκησης που δε  λύνονται με τέτοιου είδους «μπαλώματα».
Χίος, 4-9-2015

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/