Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Τους δοκίμασες…. ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ. - Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Εργαζόμενοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες αγρότες, νέοι και νέες,
 
Τα έχετε δοκιμάσει και τα είδατε σχεδόν όλα. Είναι καιρός να μη δώσει κανένας και καμιά σας ψήφο στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό αυτής της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού. Είναι καιρός να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά. - Να πάρετε την τύχη σας στα δικά σας χέρια. Να γυρίσετε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα. Να αντισταθείτε στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται, για να σας έχει υπό έλεγχο η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.
Το 2010, από το «λεφτά υπάρχουν» (ΠΑΣΟΚ), φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο - Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο - Σήμερα, το 2015, από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο, δυσβάσταχτο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, παρεούλα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ.

Νέες παγίδες στήνονται στο λαό

Πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να πειστεί να επιλέξει ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο.

Ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή των παιδιών του, τη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, της Ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας, για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Στο χέρι μας είναι τις επόμενες βδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν, όπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα τον ίδιο στόχο, τον καπιταλισμό της δραχμής, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Επαναλαμβάνεται τα ίδιο έργο όπως πριν 3 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, η αστική εξουσία βλέπει θετικά ως ανάχωμα το ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, τη «Λαϊκή Ενότητα», που από θέσεις υπουργικές 7 μήνες τώρα στήριξε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα συμπεριλαμβανομένου της νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, την υφαρπαγή των αποθεματικών, την κατάργηση ττης έκπτωσης στο ΦΠΑ στο Αιγαίο. Απέκρουσαν με όλους τους υπόλοιπους τις προτάσεις  για κατάργηση των μνημονίων, για άμεσα μέτρα ανακούφισης του ΚΚΕ. Ο κούφιος ψευτοεπαναστατισμός, οι ψεύτικες προεκλογικές δηλώσεις «ρήξη εδώ και τώρα» είναι το δόλωμα. Καμιά αυταπάτη!

Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ώστε να βγουν πολιτικά συμπεράσματα

Τι έγιναν τα μνημόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε με ένα άρθρο, θα έσκιζε, θα ακύρωνε, με αγορές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάραγε τα νταούλια κι αυτές θα χόρευαν, με το παραμύθι της Ευρώπης που αλλάζει, μόνο και μόνο επειδή στην Ελλάδα έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; -Τι αποτέλεσμα είχε το παραμύθι της σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης που έκανε για πρώτη φορά η λεγόμενη αριστερή διακυβέρνηση της χώρας;

Θυμηθείτε σήμερα τι έλεγε το ΚΚΕ για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τι έγινε στην πράξη, αυτούς τους 7 μήνες.

Αποκαλύφτηκε τελικά αυτό που χρόνια έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΕΕ είναι μία αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει, όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις ή γίνονται δημοψηφίσματα.

Αποκαλύφτηκε ότι καμία αστική - ούτε με αριστερό πρόσημο - κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η διαπραγμάτευση δεν αφορούσε, ούτε μπορούσε να αφορά στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Ηταν και είναι διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού, αφορούσε τα διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων. 

Να μην ξαναπαγιδευτεί ο λαός στις υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου, για δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του.

Όσοι εκλογικά μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ότι ίσως καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι χρειάζεται να ξανασκεφτούν την πρόταση του ΚΚΕ. Καμιά εργατική - λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι, με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη, όπως υπόσχονται, σκορπίζοντας νέες ψεύτικες προσδοκίες. Να μην παρασυρθεί κανείς από τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, που θα οξυνθεί και θα πολωθεί από τα προεκλογικά μπαλκόνια, τις επόμενες μέρες, για να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη στήριξη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με τη στήριξη όλων, όπως καλεί ο ίδιος ο ΣΕΒ.

Δεν πρόκειται να δοθεί λύση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, χωρίς σύγκρουση με τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με την ίδια την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ίδιο το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών, που στηρίζουν με διάφορες παραλλαγές όλα τα άλλα Κόμματα. 

Το σύστημα αξιοποιεί τη Χρυσή Αυγή, όποτε το βολεύει την ξαμολάει ή αναλόγως τη μαζεύει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  χιτλερισμός, ο φασισμός, ο Μεταξάς, μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες αναδείχτηκαν. Κανένας Ελληνας και Ελληνίδα εργαζόμενη, κανένας νέος και νέα δεν πρέπει να επιτρέψει, να της δώσει τη δυνατότητα να κομπάζει ότι είναι τρίτη πολιτική δύναμη. Στηρίζει τη μήτρα των μνημονίων, το ίδιο το σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους.

Πρέπει να χαράξουμε άλλη ρότα! Διαχωριστική γραμμή δεν είναι ούτε το νόμισμα, ούτε η ΕΕ. Είναι η ίδια η ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το ερώτημα: σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού ή ανάπτυξη για το καπιταλιστικό κέρδος;

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια, προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο με δυνατό ΚΚΕ μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας πραγματικής σύγκρουσης με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ.

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες (βιομηχανία, αγροτική παραγωγή, ορυκτός πλούτος κ.λπ.) να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και από εκεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται εξαιτίας των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της υποταγής τους στο καπιταλιστικό κέρδος.

Μόνο το ΚΚΕ, γιατί έχει επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα και προβάλλει το μοναδικό, ρεαλιστικό και αναγκαίο δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Πρόταση ικανή για να αξιοποιήθούν και αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.

TE XIOY TOY KKE - 2015

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/