Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Στέλλα Αμπαζή: Για να απαλλαγεί η γυναίκα εργαζόμενη από το διπλό βάρος του νοικοκυριού και της εκμετάλλευσης στη δουλειά, είναι ανάγκη να εμπιστευτεί το ΚΚΕ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Περιοδεία πραγματοποίησε χθες η επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Στέλλα Αμπαζή στα σούπερ μάρκετ της πόλης και του Βροντάδου. Στη συζήτηση με τους εμποροϋπάλληλους, ιδιαίτερα έντονος υπήρξε ο προβληματισμός για τις εργασιακές σχέσεις, τα 4 ώρα, με μισθούς, σε περιπτώσεις, που δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ! Ειδική  κουβέντα έγινε με τις γυναίκες, που εκτός από εργαζόμενες επωμίζονται και τα βάρη του νοικοκυριού σε μια κοινωνία όπου η ευθύνη της ανατροφής του παιδιού, πέφτει στις πλάτες τους, στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, τη στιγμή που στους παιδικούς σταθμούς μένουν έξω δεκάδες παιδιά. 

Η Στέλλα Αμπαζή αναφέρθηκε στις συνέπειες του 3ου μνημονίου, που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα κάνοντας αναφορά στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67. Ανέφερε ότι «είναι ντροπή στις μέρες μας η γυναίκα εργαζόμενη να δουλεύει σε αυτές τις συνθήκες, να έχει την αγωνία του παιδιού γιατί δεν το πήραν στον παιδικό σταθμό, να αγωνιά αν θα κάνει παιδί και οικογένεια και να την κοροϊδεύουν από πάνω ότι θα της εφαρμόσουν “φιλολαϊκό μνημόνιο”».
 
Όπως είπε: «Το ΚΚΕ σας καλεί να προβληματιστούμε: Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, παράγεται πλούτος. Τα σούπερ μάρκετ που δουλεύετε να γεμάτα ράφια και οι εργαζόμενοι πασχίζουν να αποκτήσουν τα προς το ζην και από πάνω να τους βάζουν και φόρους, ζουν στην αβεβαιότητα. Η Ελλάδα από χώρα εξαγωγική που παρήγαγε το δικό της γάλα, κρέας και τόσα άλλα προϊόντα σήμερα έχει συρρικνώσει την παραγωγή της και τα περισσότερα προϊόντα τα εισάγει! Είναι ουτοπία η διαπαιδαγώγηση του παιδιού, το νοικοκυριό να μετατρέπεται ολοένα σε κοινωνική και όχι ατομική υπόθεση, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα; Είναι ουτοπία να γίνεται απόλυτα σεβαστή η βιολογική ιδιαιτερότητα της γυναίκας, η μητρότητα, το να παίρνει νωρίτερα τη σύνταξη της - στα 55 ή τα 50 αν πρόκειται για βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, όπως λέει το ΚΚΕ;
Όλα αυτά δεν είναι όνειρα θερινής νυκτός αλλά κατακτήσεις εκεί που οι εργαζόμενοι πήραν την εξουσία. Έγιναν παραχωρήσεις σε μεγάλο βαθμό ακόμα και στη χώρα μας λόγω της πίεσης του σοσιαλισμού. Σήμερα, είναι ζητούμενα γιατί ανατράπηκαν και τη θέση τους πήρε η αγορά και ο ανταγωνισμός που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα. Λέμε καθαρά λοιπόν ότι φταίει το καπιταλιστικό σύστημα, η κρίση της οικονομίας του, οι ανταγωνισμοί των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην ΕΕ και τη χώρα μας, τα Κόμματα που το υπηρετούν».

Τόνισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ την Κυριακή και ακόμη περισσότερο η συσπείρωση μαζί του από την επόμενη μέρα είναι προϋπόθεση να ανοίξει αυτός ο άλλος δρόμος, της λαϊκής εξουσίας που προτείνει, όπου όλος αυτός ο πλούτος πρέπει να ανήκει σε όλους εμάς και όχι στα παράσιτα που δεν εργάζονται καν και μας κάνουν τη ζωή μαύρη. 

Κλείνοντας ανέφερε: «Τους ζήσαμε όλους: δεξιούς, σοσιαλδημοκράτες, κυβερνήσεις συνεργασίας τώρα και αριστερούς. Ο λαός μας, ειδικότερα οι γυναίκες εργαζόμενες δεν πρέπει να επιλέξουν νέους διαχειριστές της φτώχειας μας. Μόνο η ενίσχυση και η συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να εξασφαλίσει την οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα, στα νέα μέτρα, ανοίγοντας και την προοπτική. Για να μη χάσει την ευκαιρία η νέα μητέρα, η εργαζόμενη, η γυναίκα που ζει την αγωνία να κάνει ένα παιδί και  χρειάζεται και πάλι να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, για να ξαλαφρώσει και να απαλλαγεί από το διπλό βάρος του νοικοκυριού και της εκμετάλλευσης στη δουλειά, πρέπει να αποτινάξει τα ψέματα περί “ισότητας” στην ΕΕ που οδήγησαν στο ξεπέρασμα κάθε φραγμού στην ένταση της εκμετάλλευσής της, πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ».

*Η Στέλλα Αμπαζή είναι Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων

Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/