Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Μάρκου Κούνουπα: Να ποιες είναι οι «πρώτες 100 μέρες» της όποιας επόμενης κυβέρνησης προθύμων…

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ξεχάστηκαν οι περιβόητες  «100 πρώτες ημέρες» της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται ίσως για τις πρώτες εκλογές των τελευταίων χρόνων που υπάρχει σιγή για τη λεγόμενη «επόμενη μέρα» από εκείνα τα Κόμματα που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση της χώρας.

Ούτε μια λέξη για υπόσχεση σε σχέση με τα πρώτα άμεσα μέτρα, όπου άλλοτε γέμιζαν τα πρωτοσέλιδα των αστικών εφημερίδων καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες, για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, άλλοτε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, άλλοτε για κατάργηση φόρων κλπ

Μόλις στις εκλογές του Γενάρη οι «100 πρώτες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ» στον αστικό τύπο αφορούσαν: κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ και λοιπά θα, θα, θα... Η συνέχεια βέβαια γνωστή και τραγική για το λαό, με ένα νέο τρίτο και φαρμακερό, αντιλαϊκό μνημόνιο που φορτώθηκε στις πλάτες του και θα το πληρώνει για τα επόμενα 10 χρόνια.
Τι έγινε λοιπόν σε αυτές τις εκλογές και δεν υπάρχουν πουθενά οι «πρώτες 100 μέρες» της επόμενης κυβέρνησης; Μήπως τα πρόθυμα Κόμματα που διεκδικούν αστική διακυβέρνηση δεν έχουν θέσεις, προγράμματα, ή δεν έχουν τι να πουν;
Κρύβουν όλοι τους επιμελώς τις 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη ΝΔ, γιατί είναι δεδομένο και προαποφασισμένο το τι θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Μαζί τα συμφώνησαν, μαζί ψήφισαν, μαζί θα υλοποιήσουν το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε το 15 Αυγούστου από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ. Αυτό είναι το επόμενο πρόγραμμα διακυβέρνησης και ιδού ο βαρύς λογαριασμός των «πρώτων 100 ημερών» αυτού του προγράμματος ή τι περιμένει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους από τα μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα (τέλος 2015 αρχές 2016), αλλά θα έχουν αρνητική επίδραση για πολλά χρόνια:
- Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
- Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.
- «Κούρεμα» 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
- Αύξηση του φόρου που τον έχουν ονομάσει «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.
- Εναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και 2ο μνημόνιο.
- Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.
- Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων μέσω της διασύνδεσης εισφορών - παροχών, μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.
- Περικοπές ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις του 2015 - 2016.
- Κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
- Από 1/10/2015 κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
- Αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών από 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016.
- Μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ για οφειλές στο Δημόσιο.
Αυτά, είναι μονάχα μερικά απ' όσα αναμένεται να γίνουν άμεσα, ανεξάρτητα από το ποιοι θα συγκροτήσουν την επόμενη κυβέρνηση. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόγραμμα που παρουσίασε, από τις πρώτες σελίδες κιόλας δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα τηρήσει τη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.
Το ίδιο ισχύει και με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ που επιδιώκουν συνεργασία για να υλοποιηθεί αποτελεσματικά η νέα σφαγή του λαού. Έχουν δεσμευτεί απέναντι στους «εταίρους» τους γι' αυτό, έχουν βάλει την υπογραφή τους σε πολλά κείμενα που πέρασαν από τη Βουλή, από τα μέσα Ιούλη μέχρι και λίγο πριν προκηρυχθούν εκλογές.
Ο λαός μας έχει όλα εκείνα τα δεδομένα για να στηρίξει τη μόνη δύναμη που οργανώνει, βρίσκεται απέναντι, για να μπει φρένο στην εξαθλίωσή του. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος για την επόμενη μέρα αλλά και μονόδρομος για την προοπτική του λαού για να βγει από το φαύλο κύκλο της κρίσης να κάνει κουμάντο στον τόπο του. Συμπόρευση με το ΚΚΕ λοιπόν για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους και με το λαό μας τιμονιέρη στην οικονομία και την εξουσία.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/