Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπροϋπαλλήλων Χίου: ΠΑΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 ·


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ ΤΗΝ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ Ε.Κ. ΣΤΙΣ 6:30 ΜΜ

·         ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ 8:30 π.μ. , ΟΑΕΔ 11:30 π.μ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/3
·         ΜΕΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ συγκεντρώνουμε τρόφιμα Σάββατο 28/3 στις 10:00 π.μ μπροστά από τα s/m.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Οι εκλογές τελείωσαν… η κυβέρνηση άλλαξε… όμως τα προβλήματα είναι εδώ!
 Η καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου παραμένει το ίδιο σκληρή, άχαρη και με την αβεβαιότητα να αγκαλιάζει την ζωή της κάθε οικογένειας.
 Οι αντιλαϊκοί νόμοι που απορρέουν από την εφαρμογή του μνημονίου συνεχίζουν να ισχύουν.
Η ανεργία είναι εδώ! Η απλήρωτη, η ανασφάλιστη, η μαύρη  εργασία είναι εδώ!
Είναι εδώ και συνεχίζεται η προσπάθεια των εργοδοτών να μειώσουν τους μισθούς των «υψηλόμισθων» εργαζομένων υπό την απειλή της απόλυσης.
Είναι εδώ και συνεχίζεται η απόλυση των παλιότερων εργαζομένων και η αντικατάστασή τους από νεότερους, που αμείβονται με 511€ και με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.
Είναι εδώ οι απολύσεις εργαζομένων με σταθερό 8ωρο σε s/m και επιχειρήσεις και η αντικατάστασή τους από εργαζόμενους με ελαστικές και προσωρινές μορφές απασχόλησης.
Είναι εδώ οι απολυμένοι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Είναι εδώ με τη συνεχιζόμενη απαίτηση των εργοδοτών η δουλειά τις Κυριακές, καθώς και με την άρνηση της κυβέρνησης να ακυρώσει τους προηγούμενους νόμους και τις ρυθμίσεις και να κατοχυρώσει με νόμο την Κυριακάτικη αργία.
Στο χώρο των τροφίμων και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στο λιανικό εμπόριο συνεχίζεται ο πόλεμος και ο ανταγωνισμός για τα μερίδια της αγοράς. Έτσι βλέπουμε  και στη Χίο ότι ήδη τρία s/m άλλαξαν ιδιοκτησιακά χέρια, ετοιμάζονται κι άλλα, ενώ κάποια επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, στην εστίαση.
Συνάδελφοι, ας μην έχουμε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες ότι η κατάσταση θα αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη, χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες, γιατί δεν υπάρχουν. Εμείς, οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο παλεύουμε τα ίδια πράγματα, που παλεύαμε και πριν. Κατάργηση των μνημονίων και της δανεικής σύμβασης και επιστροφή των απωλειών μας. Μόνο όλοι μαζί με τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Το  ζήτημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, διεκδικώντας επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους. Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Το σωματείο, σας καλεί  σε Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 6:30 μμ για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να αποφασίσουμε για αυτά που θα διεκδικήσουμε.



Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/