Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δίκη Κασιδιάρη: Το δικαστήριο άλλαξε το κατηγορητήριο!

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 ·

Στην αλλαγή του κατηγορητηρίου προχώρησε το δικαστήριο, παύοντας ουσιαστικά την δίωξη του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλ.Κασιδιάρη για την τραμπούκικη επίθεση στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Να υπενθυμίσουμε, οτι ο εν λόγω χρυσαυγίτης στις 7/6/2012 στη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, είχε επιτεθεί κατά του ΚΚΕ και της Λιάνας Κανέλλης, καθώς και κατά της Ρ.Δούρου ενάντια στην οποία εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό. Ο τραμπούκος χρυσαυγίτης έσπρωξε, στη συνέχεια, την Λιάνα Κανέλλη και τη γρονθοκόπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο. Σε βάρος του είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την Εισαγγελία για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί πρόκληση και συμβάλλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Να σημειωθεί οτι το δικαστήριο δέχτηκε οτι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης»αλλά της «απλής σωματικής βλάβης»αδίκημα που δενδιώκεται αυτεπάγγελτα, αλλά μόνο κατόπιν μήνυσης. Με βάση αυτό το σκεπτικό προχώρησε στην παύση της δίωξης του.
Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε και η αιτιολογία της εισαγγελικής πρότασης (στο ίδιο πνεύμα) ότι «δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και ότι δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλάβη»....
«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω » είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ.Η Λ. Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγεία της.«Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική». Η δίκη διακόπηκε όταν συγκεντρωμένοι Χρυσαυγίτες προκαλούσαν, αποδοκιμάζοντας την βουλευτή του ΚΚΕ τη στιγμή που απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλ.Κασιδιάρη, όταν την αποκάλεσε «όψιμη κομμουνίστρια». Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό». Αυτό προκάλεσε την μήνιν των υποστηρικτών του αρχιτραμπούκου που άρχισαν να βρίζουν.
Η βουλευτής του ΚΚΕ μεταξύ άλλων δήλωσε οτι: «.... Η καταδίκη του φασισμού δεν είναι υπόθεση του συστήματος που τον εκτρέφει, είναι υπόθεση όλων μας. Το νου σας στη δράση της Χρυσής Αυγής, και κυρίως για όσα γίνονται στα παρασκήνια. Τι να πεις για το κλίμα που έγινε η δίκη, όπου αναρωτιόμασταν αν η πλειοψηφία της Βουλής είναι επαρκής με τη μη παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι για εγκληματική οργάνωση. Ζωή σε λόγου σας».
Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ο Αντώνης Παπαδάκης , η Θεοδώρα Κουτροκόη και ο Λάζαρος Μαντικός.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/