Συνεχής ενημέρωση από τον 902
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 19/2/15

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 ·

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Άμεση στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των Αγροτικών Ιατρείων της Χίου.

Τα Αγροτικά Ιατρεία της Β. Χίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καλύπτουν 25 χωριά με κατοίκους κυρίως υπερήλικες. Ιδιαίτερη δυσκολία υπάρχει στα χωριά της Αμανής και του Πελιναίου, λόγω των ορεινών όγκων, όπου οι γιατροί χρειάζεται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις με ιδία μέσα.
Αρνητική είναι η κατάσταση  και με τα αγροτικά ιατρεία Λαγκάδας – Συκιάδας - Αυγωνύμων- Αναβάτου. Τα χωριά μένουν ακάλυπτα από ιατρική περίθαλψη. Λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των κατοίκων και των μεγάλων αποστάσεων χρειάζεται να παρθούν μέτρα για να έχουν άμεση και ταχτική περίθαλψη.
Τα προβλήματα είναι γνωστά και αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται μέχρι σήμερα στα πλαίσια της ΕΕ και στον τομέα της Υγείας με τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση, μια πολιτική που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος για το κράτος και ατομική ευθύνη του κάθε ασθενή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό των Αγροτικών Ιατρείων της Χίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της περιοχής καθώς και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των γιατρών.

Οι βουλευτές
Σταύρος Τάσσος
Γιώργος Λαμπρούλης
Μανώλης Συντυχάκης

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/