Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Οι εργάτες να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοσία και το ΔΣ του φιλοεφοπλιστικού συνδικάτου, κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Οίκο του Ναύτη

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 ·

Ανακοίνωση της γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ
Μ’ αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να κόψει την πίτα στο χώρο του ιδρύματος Μ. Τσάκου, του εφοπλιστή Τσάκου, η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ τονίζει στους εργαζόμενους, ότι πρόκειται για κίνηση που επιβεβαιώνει τη μετατροπή ενός ταξικού αγωνιστικού συνδικάτου των συνταξιούχων ναυτεργατών με ιστορία και παράδοση μαζικών αγώνων στο νησί για τα δικαιώματα των ναυτεργατών με ηγέτη τον κ. Ν. Γιόμελο, σε παραμάγαζο των εφοπλιστών.
Ο απλός ναυτεργάτης που βλέπει κάθε μήνα να του μειώνουν τη σύνταξη, να του πετσοκόβουν τα φάρμακα, να έχουν κλείσει τον Οίκο Ναύτη επί υπουργίας του Χιώτη βουλευτή της ΝΔ Μουσουρούλη, να έχουν λεηλατήσει το ΝΑΤ, να πληρώνει κάθε μήνα το χαράτσι ακινήτων, που θαλασσοπνιγόταν για να χτίσει ένα σπίτι, που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και τη θέρμανση, δεν έχει καμία δουλειά στα «κεράσματα και τους καφέδες» στο σπίτι του εφοπλιστή. Να μην ξεχνά κανείς ότι ως γνήσιος εκπρόσωπος της τάξης του, των συμφερόντων του κεφαλαίου, ο Μ. Τσάκος, έχει κτίσει «ναυτικές σχολές» στις Φιλιππίνες για να έχει φθηνό εργατικό δυναμικό στα πλοία του, διώχνοντας τα ελληνικά κατώτερα πληρώματα και τους αξιωματικούς.
Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλων όσων κινούνται στις ράγες της ΕΕ, του κεφαλαίου, τσακίζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτεργατών. Στηρίζει τα εφοπλιστικά συμφέροντα, όχι μόνο δίνοντας φοροαπαλλαγές και προνόμια, αλλά εγκρίνοντας και τις μειώσεις μισθών που κάνουν στα ελληνικά ναυτεργατικά πληρώματα. Διαμορφώνουν όλο εκείνο το νομικό οπλοστάσιο που δίνει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο τη δυνατότητα και τυπικά να τραβά στα άκρα την εκμετάλλευση.
Καλούμε τους Χιώτες ναυτεργάτες, συνταξιούχους και εν ενεργεία, να απομονώσουν το ΔΣ της ΠΕΣ ΝΑΤ και τους λιγοστούς εργατοπατέρες, «πρωτοπαλίκαρα» των εφοπλιστών της εποχής, του «εσύ που έφαγες τ’ αυγό». Όλοι αυτοί αποτελούν δηλητήριο στις συνειδήσεις των ναυτεργατών, ταυτίζουν τα κέρδη, τα καράβια του εφοπλιστή, με τον ιδρώτα, τις βάρδιες, τα θαλασσοδαρμένα χρόνια των ναυτεργατών.
Ο δρόμος των ναυτεργατών βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, στον συνεπή ταξικό αγώνα ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος όπου ο πλούτος που παράγουν να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι του κέρδους των εφοπλιστών όπως ισχύει σήμερα. Καλούμε τους Ναυτεργάτες, να γυρίσουν την πλάτη στο ΔΣ και την εργοδοσία, να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους αγωνιστικά και διεκδικητικά στον Οίκο Ναύτη, που χτίστηκε με το αίμα των ναυτεργατών και να απαιτήσουν ό,τι τους έκοψαν κυβερνήσεις και εφοπλιστές.

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/