Ολόκληρη η εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΟ ΚΚΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της Χίου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν στην ενίσχυσή του, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Επιβεβαιώνεται και στη Χίο η θετική τάση επανασυσπείρωσης στο Κόμμα, ανάκτησης απωλειών ψήφων, που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πέρσι και συνεχίστηκε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας, στο εργατικό συνδικαλιστικό, στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα.
Ιδιαίτερα, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους ψηφοφόρους που για πρώτη φορά ψήφισαν ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια του ΚΚΕ. Χαιρετίζουμε όλους όσους ξεπέρασαν το φόβο, τις αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες και έριξαν στην κάλπη δαγκωτό ΚΚΕ.
Με βάση το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζεται και μέσω της κάλπης η δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τον βύθισαν στη φτώχεια και την ανεργία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης ενώ ταυτόχρονα, εκφράζεται σε μεγάλο βαθμό και την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική.
Όπως είχαμε δηλώσει και προεκλογικά, η διαμόρφωση σήμερα κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για το λαό και τη χώρα μας. Η νέα συγκυβέρνηση παίρνει την σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής για να εξασφαλίσει και μέσα από το πακέτο Ντράγκι ρευστότητα στο κεφάλαιο, χωρίς αποκατάσταση των απωλειών της κρίσης. Πάλι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο.
Είναι πολύ αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα κόμμα ναζιστικό, με συγκεκριμένη εγκληματική δολοφονική δράση, φτιαγμένο μέσα από τους μηχανισμούς του συστήματος, αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, διατηρεί ακόμα σημαντικά ποσοστά και μέσα στο εκλογικό σώμα του νησιού μας.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες για τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα, με τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών. Θα δυναμώσει την πάλη για Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, Ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, συνολικά για την ανάκτηση των απωλειών πχ σε απολυμένους, άνεργους, απλήρωτους, στο χαράτσι στο Νοσοκομείο, στις διαθεσιμότητες κλπ. Ενάντια στην παθητική προσμονή, σε γραμμή ρήξης και αντεπίθεσης απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ.
Οι ψήφοι στο ΚΚΕ θα πιστωθούν στις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να δικαιωθούν οι ελπίδες και προσδοκίες του λαού και να απαλλαγεί από το ζυγό των μονοπωλίων. Μέσα κι έξω από τη Βουλή όπου θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε στο λαό όσα αντιλαϊκά σχέδια εξυφαίνονται. Θα τα αντιπαλέψουμε δυναμικά, από τη θέση της μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης σήμερα, από τη θέση του οργανωτή και εμπνευστή της εργατικής πάλης, της Λαϊκής Συμμαχίας, στον αγώνα για την επιβίωση αλλά και την προοπτική της συνολικής ανατροπής.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/