Τιμάμε τον Φώτη Αγγουλέ την Τρίτη στις 6:30μμ στο Ομήρειο



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 ·



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χίος, 29-12-2014
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου με θέμα τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών από τη Δημοτική Αρχή Χίου, στις 29-12-2014.
Στη συνέντευξη, εκτός από τον επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου, που  ήταν ο κύριος  ομιλητής, παραβρέθηκαν και οι: Γιώργης Αμπαζής ως εκπρόσωπος της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου, Κλαίρη Κωστάλα και Φραγκούλης Κυλαδίτης ως  μέλη της Συντονιστικής Ομάδας και του Γραφείου Τύπου και οι Μιχάλης Ρέππας και Ξένος Αξιώτης ως στελέχη του ΠΑΜΕ στο μαζικό κίνημα.
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου χαρακτήρισε  πολύ σημαντικό το θέμα των ανταποδοτικών τελών του Δήμου και αυτό αποδεικνύεται και από το ενδιαφέρον των δημοτών και των τοπικών ΜΜΕ σε μια εποχή που ο λαός ματώνει από τη φορολογική  και κοινωνική  πολιτική τόσο της Κεντρικής  όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Αναφέρθηκε στο προφίλ της δημοτικής αρχής, που παρόλο που δήλωνε «ακομμάτιστη» και «ανεξάρτητη», στηρίχτηκε από το τοπικό συντηρητικό λόμπυ  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ,εφαρμόζοντας  με περισσή αναλγησία τις φορομπηχτικές – λογιστικές απαιτήσεις του κράτους (ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, αυξήσεις ανταποδοτικών τελών κ.λπ.) με κύριο στόχο την αποκοινωνικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους.
Η διαδικασία ψήφισης της απόφασης αύξησης των ανταποδοτικών τελών  στο 1,83€ / τ.μ. χαρακτηρίστηκε «έωλη» από τη ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου, καθότι η ψηφοφορία ανέδειξε 14 ψήφους υπέρ  και 14 ψήφους  κατά. Έτσι η ΛΑ.Σ. έχει σκοπό να προσβάλει την απόφαση προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά τις αλχημείες της δημοτικής αρχής που κάνει λόγο για 29 παρόντες, χωρίς όμως και να τρέφει αυταπάτες για το ρόλο της αποκεντρωμένης διοίκησης που ευνοεί τη φοροεισπρακτική πολιτική των δήμων, ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης .
Έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου κάλεσε το χιώτικο λαό, τα σωματεία και τα χωριά  να ξεσηκωθούν, απαιτώντας την κατάργηση της απόφασης και να μην πληρώσουν τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη.  Αυτό θα αποτελέσει και μια από τις κύριες μορφές αντίστασης και αγώνα του δημότη.
Τέλος διατύπωσε ξανά τις προτάσεις της με κορμό να πληρώσουν αυξήσεις μεγαλέμποροι, τράπεζες και επιχειρήσεις και να παγώσουν ή και να μειωθούν στις λαϊκές οικογένειες.    

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









για την προταση μομφης συριζα






Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/