Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους μετανάστες στη Χίο

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ·



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
Υγείας και Εσωτερικών

Θέμα: Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Χίο

Στη Χίο καθημερινά φτάνουν δεκάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων από τη Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική,. Αντί για κέντρα φιλοξενίας και αντιμετώπισης των άμεσων βιοτικών και υγειονομικών αναγκών τους, φυλακίζονται στο κέντρο κράτησης, σε κοντέινερς και στον υπαίθριο χώρο του λιμεναρχείου, χωρίς τουαλέτες και ντους, ή συνωστίζονται φρουρούμενοι σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου επίσης χωρίς τα στοιχειώδη.
Ακόμη και αυτοί όμως οι άθλιοι χώροι κράτησης δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται και οι πρόσφυγες να περιφέρονται ουσιαστικά αβοήθητοι, χωρίς νερό και φαγητό, να ζουν στην ύπαιθρο με όλους τους κινδύνους και αρνητικές συνέπειες  που αυτή η κατάσταση εγκυμονεί.
Το προσωπικό του Δήμου Χίου δεν επαρκεί για τον καθαρισμό των χώρων που έχουν διατεθεί ή γενικότερα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της παραπάνω οξυμμένης κατάστασης. Τα δε παιδιά, πολλά βρέφη, βρίσκονται εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες διατροφής και υγιεινής. Είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν τραυματικές εμπειρίες που επιδρούν σωρευτικά στην προσωπικότητά τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να:
·        Δημιουργηθούν ανθρώπινοι και υγιεινοί χώροι υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχεται σίτιση, υγειονομική περίθαλψη και θα αντιμετωπίζονται τα άμεσα ζητήματα που αφορούν τη νομική τους κατάσταση (αιτήματα ασύλου, διευκόλυνσης της συνέχισης του ταξιδιού τους σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ κλπ.).
·        Να ληφθούν τα επιβαλλόμενα ειδικά μέτρα για τη φιλοξενία και υγειονομική φροντίδα των εγκύων γυναικών και των ανήλικων παιδιών.
·        Να ληφθούν πρακτικά μέτρα (διάθεση κονδυλίων, πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Χίου) για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας

Διαμάντω Μανωλάκου

Σπύρος Χαλβατζής

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/