Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Όλοι Τετάρτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ. στο κτίριο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 ·


Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου Α.μεΑ.

Δεν Γιορτάζουμε - Δεν Εφησυχάζουμε

Οργανωνόμαστε για Αγωνιστική Απάντηση μαζί με το λαό 



Συνάδελφοι           

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, όλοι εμείς που βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να φτιάξουμε το δικό μας τείχος, να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη. Να μην μειώνουμε τις απαιτήσεις μας! Να μην πιστέψουμε στις ψεύτικες προσδοκίες ότι «θα αλλάξουν τα πράγματα με την ανάπτυξη» αφού αυτή θα είναι και πάλι για τους λίγους. Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι τα μέτρα είναι προσωρινά όπως μας έλεγαν ή ότι εμείς θα εξαιρεθούμε από αυτά. Η ζωή όλων μας διαρκώς χειροτερεύει. Ας σκεφτούμε τι έχουμε ζήσει έως τώρα. Τα στοιχεία σε όλη τη χώρα είναι αποκαλυπτικά:

·  185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υπηρεσία εκπαίδευσης και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη..

·    Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά το 90%.

·   Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες, κάποια κλείνουν ή επιβάλλονται τροφεία.

·  Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, για την αναπηρία και την πρόνοια, περιλαμβάνει: Μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015. Οι μισοί από μας να μείνουν χωρίς επίδομα ή σύνταξη, με ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Τα ΚΕΠΑ υλοποιούν τα παραπάνω στήνοντας στον τοίχο αναπηρίες όπως τα ψυχικά νοσήματα, καρκίνοι κλπ.

·  Ολοένα και αυξάνουν οι συμμετοχές στα φάρμακα και παρακρατούν μέρος της σύνταξης των χρονίως πασχόντων στις κλειστές δομές.

·  Πλασάρουν ως «λύση» τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία, τα ψίχουλα.

·  Κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καταργούν την Ειδική Αγωγή και μας στέλνουν πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται, εμπορευόμενοι την ανάγκη μας για Υγεία και Παιδεία.

· Τα νησιά μας είναι αποκλεισμένα μεταξύ τους αλλά και σχεδόν αποκλεισμένα από την Αθήνα, όπου χρειάζεται να ταξιδεύουμε για μια σειρά εξετάσεων, θεραπειών, και γιατρών που λείπουν! Τα εισιτήρια ακριβαίνουν, η στελέχωση των πλοίων χειροτερεύει.

·  Απειλούνται με ιδιωτικοποίηση - υποβάθμιση οι όποιες Δημόσιες Δομές για ΑμεΑ όπως το ΚΕΦΙΑΠ στη Χίο,  (νοσοκομεία συγχωνεύονται ή κλείνουν)


ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί, για την κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ, και την πολιτική τους οι ανάπηροι «κοστίζουν».


Συνάδελφε -Συναγωνιστή

Ό,τι και να ακούς, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε "δεξιοί" ούτε "αριστεροί". Καμία κυβέρνηση στα πλαίσια του σημερινού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη ζωή μας. Σήμερα, προέχουν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους στο χώρο της υγείας και όχι μόνο...

Στους αγώνες που έρχονται όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει τη φωνή του με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευτεί μαζί με το κίνημα που δεν συμβιβάζεται, αλλά διεκδικεί τη ζωή που μας αξίζει για να αποκρούσουμε την επίθεση, για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.

Αγωνιστικά παλεύουμε και διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της επιστήμης και της ιατρικής, για την επίλυσή τους και όχι απλώς για την επιβίωσή μας:

· Πολιτική Πρόληψης της Αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται : (προληπτικές εξετάσεις, προγεννητικός έλεγχος, προστασία σε χώρους δουλειάς).

·  Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα.

·  Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσον αφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

·  Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ.

·  Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

· Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των Κέντρων Ειδικής Αγωγής. Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

·  Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων Α.μεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

· Καθημερινά, ασφαλή δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα – καλοκαίρι με σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, δραστική μείωση για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, φαντάροι).

· Η 3 Δεκέμβρη ας γίνει η ημέρα ανάτασης και Διαμαρτυρίας, για όλους τους Έλληνες  που υποφέρουν και ας αντισταθούμε ενωμένοι, να σταματήσουμε τα σχέδια όλων εκείνων που μας οδηγούν σε γενοκτονία!!!

Η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. σας καλεί


να συμμετάσχετε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας


την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ.


στο κτίριο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/