Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου: ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 ·Να νεκρώσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα Σχολείο – Νηπιαγωγείο!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ δυναμώνει καθημερινά. Όσα μέτρα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (διαθεσιμότητες-απολύσεις συναδέλφων μας, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, χαράτσια κ.α.) δεν ήταν τα μόνα. Έρχονται και νέα.
Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Επιχειρούν να γκρεμίσουν ότι απέμεινε όρθιο από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με βασικό όχημα την ενοποίηση των Ταμείων και τις λεγόμενες αναλογιστικές μελέτες η κυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα σε Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια. Η σύνταξη (κύρια και επικουρική), το εφάπαξ θα εξαρτάται από τα έσοδα του Ταμείου την ίδια ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία αποσύρονται σταδιακά από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Από 1-1-2015 καθιερώνεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Αυτή θα «εγγυάται» το κράτος. Με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου ο αριθμός των ενσήμων που έχει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο θα καθορίζει το τι υγειονομική περίθαλψη θα έχει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι, ημιαπασχολούμενοι και πολλοί ακόμη, ουσιαστικά δεν θα έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στο ήδη υποβαθμισμένο σύστημα υγείας.
Ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο με εξίσωση του μισθού του δημοσίου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 586 ευρώ μεικτά. Ιδιαίτερα, όσοι συνάδελφοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, ήδη αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα. Επιπλέον συνάδελφοί μας αναπληρωτές παραμένουν για τρίτο συνεχόμενο μήνα απλήρωτοι!
Στα σχολεία η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Τα κενά στα σχολεία παραμένουν με το Υπουργείο να σχεδιάζει τη δήθεν «κάλυψή» τους με απλήρωτους εθελοντές εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του "εθελοντή" και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα!
Η χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ελάχιστη. Ο χειμώνας μπαίνει και τα Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Χίου κινδυνεύουν να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμα και το πετρέλαιο. Οι γονείς δεν αντέχουν να βάζουν άλλο το χέρι στην τσέπη τους για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων.
Τα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Χίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εκπαιδευτικής λειτουργίας με τα εκπαιδευτικά κενά, τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες, τα παιδιά που δεν έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται Μουσική, Πληροφορική, Θεατρική Παιδεία, Γερμανικά, Γαλλικά κλπ. Η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής, παιδιά με αναπηρίες στοιβάζονται στα Σχολεία χωρίς καμία υποδομή. Τους παρέχεται παράλληλη στήριξη εν ήδη αντιβίωσης (κάποιες ώρες, κάποιες μέρες). Σήμερα, τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν αφού δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ασθενείς εκπαιδευτικοί. Απαιτούνται τουλάχιστον 80 επιπλέον Εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού. Το ΚΕΔΔΥ παραμένει χωρίς Δασκάλους Ειδικής Αγωγής στερώντας του πολύτιμους επιστήμονες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, με τη βοήθεια του στελεχικού δυναμικού της πιέζοντας τους συναδέλφους για την εφαρμογή της.
Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα πριν την κρίση. Παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με ή χωρίς μνημόνια. Στη Γαλλία τα σχολεία έχουν περάσει στους δήμους και αντί για μισθό προσφέρουν στους Γάλλους δασκάλους κουπόνια σίτισης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Φαίνεται ότι υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να μπουν μπροστά, να αναμετρηθούν με σημερινή βαρβαρότητα που ζούμε και να δόσουν οριστική διέξοδο στα αδιέξοδα που καλλιεργεί το σύστημα.
Συνεχίζουμε με μαζική, καθολική συμμετοχή
στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλά τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος. Κανείς να μην πει «κουράστηκα, απογοητεύτηκα, δεν μπορώ να χάσω άλλο μεροκάματο».
Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.
Μην περιμένεις λύσεις από τα πάνω, από παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες.
Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μακριά από το λαό, χωρίς σύγκρουση με κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
 Όλοι και όλες στην Πανελλαδική - Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ    

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/