Συνεχής ενημέρωση από τον 902
 Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σύρθηκαν συνδικαλιστές στη Χίο

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 ·


Με τη μαζική παρουσία ανθρώπων που βρέθηκαν στην αίθουσα των δικαστηρίων για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές, έγινε την Τετάρτη η εκδίκαση της αγωγής του προέδρου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΑΚΜΗ» ενάντια στον Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικό σύμβουλο Χίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, και τον Γιώργη Αμπαζή, μέλος της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού.
Οι δύο συνδικαλιστές διώκονται για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ και στο ρόλο που παίζουν στην υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιβεβαιώθηκε πως ο στόχος της δίωξης, που ασκήθηκε με το πρόσχημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, είναι η ποινικοποίηση της θέσης αυτής. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Τη δίωξη έχουν καταδικάσει δεκάδες σωματεία και φορείς από τη Χίο, αλλά και όλη τη χώρα (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) .

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/