Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Η εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 ·

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση. Σας καλωσορίζουμε όλους.
Η συμμετοχή 30 και πλέον αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από δεκάδες χώρες της Ευρώπης δείχνει πως αυτή η συνάντηση, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ανταποκρίνεται στη σημαντική αναγκαιότητα οι κομμουνιστές της Ευρώπης να συναντιούνται, να συζητούν και να τοποθετούνται πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και παραπέρα να συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που σπέρνουν μόνο δεινά για τους λαούς των χωρών μας, γενικότερα να συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αξιοποιεί όσες δυνατότητες έχει ώστε να συμβάλλει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Άλλωστε είμαστε σήμερα εδώ χάρη στο γεγονός πως το Κόμμα μας χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Διαψεύδονται στην πράξη όλοι εκείνοι που, τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, υπαινίσσονταν πως η επιβεβλημένη πλέον αποχώρηση του ΚΚΕ από την Ευρωομάδα της GUE/NGL -μετά τις αρνητικές εξελίξεις και τις κλιμακούμενες παρεμβάσεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ)- δήθεν θα οδηγούσε σε μείωση έως και εξαφάνιση των σχετικών δυνατοτήτων του Κόμματός μας.
Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, μετά και την πείρα αυτών των λίγων μηνών, ότι το αντίθετο ακριβώς συνέβη. Έχει δυναμώσει η αυτοτελής παρέμβαση, παρουσία και πάλη μας μέσα σε όλες τις διαδικασίες εντός και εκτός του Ευρωκοινοβουλίου.

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/