Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ενιαία αγωνιστική ψήφο στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 ·


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

«ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
ΣΕ ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Επιτρέψτε μας να σας δηλώσουμε από την αρχή ότι η «Ενότητα», η παράταξη που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών είναι βαθιά εξαρτημένη έως «καταδικασμένη», να υπηρετεί με συνέπεια και με οποιοδήποτε κόστος, τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων και μη του κλάδου μας, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης που έχουν.
Η «ξύλινη» φράση «ταξικά συμφέροντα» γι’ αυτούς που έχουν συνδέσει την ευκαμψία της μέσης με την ευκαμψία της γλώσσας, ώστε να εμποδίζει τη σκέψη στις σωστές αναφορές, για μας σημαίνει να παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που έχουν καταντήσει τη ζωή μας κόλαση, που υμνούν κυβερνήσεις - ΕΕ. Να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που έχουν μειώσει 40% τους μισθούς μας, που έχουν οδηγήσει τους μισούς Έλληνες  να ζουν κάτω ή στο όριο της φτώχειας. Που έχουν περικόψει εξευτελιστικά τις δαπάνες της εκπαίδευσης και έχουν καταντήσει τον εκπαιδευτικό συνώνυμο της ένδειας, της ανασφάλειας, των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων , του ΕΣΠΑ.
Την ώρα που συμβαίνουν αυτά, ο κυβερνητικός  συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ,  Δημοκρατική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚ) εξακολουθεί να βάζει πλάτη στα όσα συμβαίνουν, ρουσφετολογεί ασύστολα,  αρκείται στον πόλεμο των τηλεγραφημάτων και έχει μετατρέψει τη ΔΟΕ σε νομικό γραφείο συμβουλών δια πάσα νόσο, αντί να στηριχτεί στον κλάδο, στους Συλλόγους, στις μαζικές αγωνιστικές διεργασίες, σε όσους μπορούν και θέλουν να παλέψουν για να μη γίνουν οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Την ίδια στιγμή, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, με διάφορα πρόσωπα,  προσωπεία και δεκανίκια ράβει τα νέα κοστούμια της εξουσίας, ετοιμάζει τη νέα φρουρά στελεχών. Τα επιστρατεύει είτε από τα παλιά Πασοκικά υλικά είτε από όσους ευθυγραμμισμένους, πρόθυμους από καιρό,   περίμεναν την κατάλληλη στιγμή της … εξουσίας!
Πρόβα «τζενεράλε» για όλους αυτούς οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, για τους κρατικούς θεσμούς, που  κάποιοι στο σύλλογο μας «ανεξάρτητοι» και αντισυστημικοί(!),  μας πληροφόρησαν ότι διέπονται από «κανόνες δίκαιου», ότι «Το ΠΥΣΠΕ έχει ξεκάθαρες αρμοδιότητες που υπαγορεύονται ρητά από το νόμο»...  Αυτό υπηρετούν και οι ίδιοι! Το «κράτος δικαίου», που ψηφίζει και υλοποιεί τους νόμους, όπως αυτούς που τσαλαπατούν τις ζωές μας!
·         Αλήθεια οι υπεραριθμίες συναδέλφων  δεν έγιναν από τους κανόνες και το κράτος δικαίου;
·         Οι μεταθέσεις και αποσπάσεις των συναδέλφων, που οι περισσότερες πετιούνται στα σκουπίδια δε γίνονται από τις κυβερνήσεις και τους κανόνες δικαίου και νόμων αυτών των οργάνων;
·         Οι οργανικότητες με βάση το ένας δάσκαλος 28 μαθητές από αυτούς τους κανόνες δικαίου δε βγαίνουν;
·         Οι κανόνες δικαίου και οι νόμοι δεν όρισαν οι συνάδελφοι των ΕΣΠΑ να αναλάβουν τα ολοήμερα και να τους απαγορεύεται το επίδομα;
·         Οι κανόνες δικαίου δεν καθόρισαν ποια σχολεία να κλείσουν ποια να συγχωνευτούν και ποια να υποβιβαστούν;
·         Οι κανόνες δικαίου δεν έχουν αναγορεύσει τα υπηρεσιακά συμβούλια σε όργανα και πειθαρχικών αποφάσεων; Με βάση το νόμο Ν.4024/11 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου  παρ. 8, αν κάποιος κριθεί δύο φορές μη προακτέος λόγω αξιολόγησης-καρμανιόλας, τότε μέσα σε δύο μήνες  παραπέμπεται στο υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο μπορεί να τον απολύσει, να τον υποβιβάσει κατά ένα βαθμό κλπ!
·         Οι κανόνες δίκαιου της κυβέρνησης και των υπηρεσιακών της συμβουλίων δεν έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία των σχολείων  με ελλιπές προσωπικό και με ένα ατέλειωτο αλαλούμ για το ποιος πάει πού και για το αν έχουμε δικαίωμα να αρρωστήσουμε ;
·         Οι κανόνες δικαίου δεν έχουν διαλύσει τις ζωές των νέων ανθρώπων που περιφέρονται, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιοι για το μέλλον, σε όλη την Ελλάδα, ψάχνοντας ένα φθηνό σπίτι που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν απλώς με το υπόλοιπο του μισθού τους;
Συναδέλφισσα , Συνάδελφε
Τα ΥΣ, ασχολούνται με τη διοίκηση, τη λειτουργία των σχολείων, με τις πειθαρχικές και υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένου και των όσων η αξιολόγηση θα κελεύει.
          Πρόκειται για κρατικά όργανα που αποτελούνται από τρία (3) «διορισμένα στελέχη» της Διοίκησης και από δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων.
Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο των Υπηρ. Συμβ. κινείται στα προκαθορισμένα πλαίσια της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που κάθε φορά χαράζουν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του. Είναι αυτό μας λέγανε κάθε φορά που βάζαμε τα θέματα: Μα έτσι λέει ο νόμος!!!! Όχι το δίκιο, μα ο νόμος!!!
Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι κανένας αιρετός από μόνος του, όσο σωστό και αγωνιστικό προσανατολισμό και αν έχει, στο πλαίσιο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δεν μπορεί να εμποδίσει την υλοποίηση του αντιδραστικού, νομοθετικού πλαισίου.
Μόνο η συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών στον αγώνα, μόνο η μαζική, αποφασιστική, παρέμβαση των σωματείων, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Δεν υπάρχει επομένως άγνοια σε όσους επικαλούνται κανόνες δικαίου και άλλα φληναφήματα!     Υπάρχει συνειδητή επιλογή να υπηρετήσουν αυτή την κατάσταση, να αποτελέσουν τους τροχονόμους αυτής της αθλιότητας, άλλωστε αυτό έχουν πράξει στα σχολεία τους τρέχοντας από τους πρώτους να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα της αξιολόγησης-χειραγώγησης, όταν η ΔΟΕ και ο σύλλογος τους καλούσε να μη το πράξουν.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
 Εμείς που δύο χρόνια η δική σας ψήφος μας έχει αναγορεύσει σε πρώτη δύναμη στο σύλλογό μας δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημερώσαμε, αποκαλύψαμε , υπερασπιστήκαμε την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης.
Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι σε αρκετά Υπηρ. Συμβ., με αγώνες και παρέμβαση των σωματείων, κατάφεραν συνάδελφοι να βρουν το δίκιο τους. Το ίδιο έγινε με τα σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων, με την αντίσταση σε τυχόν καταργήσεις, με την απαίτηση για επιπλέον διορισμούς με την καταγγελία για τις υπεραριθμίες.
Ζητάμε την ψήφο σου  στα Υπηρεσιακά Συμβούλια,  για να είμαστε το μάτι και το αυτί σου!
Η παρουσία μας στο ΠΥΣΠΕ Χίου  (2014 Μάρκος Σκούφαλος) και στο ΑΠΥΣΠΕ Β ΑΙΓΑΙΟΥ (Αμπαζής Γιώργης)  ήταν η έκφραση της δικής σας φωνής και των δικών σας αιτημάτων.
Γνωρίζεις ότι θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, ό, τι περνά από το χέρι μας. Γνωρίζεις επίσης ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στη Διοίκηση και στους σχολικούς συμβούλους και ούτε λειτουργούμε ρουσφετολογικά, ούτε ράβουμε κουστούμια για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη της  περιβόητης  «αριστερής» κυβέρνησης. Τα γενικότερα προβλήματα που μας βασανίζουν δεν κρίνονται ούτε στα Υπηρ. Συμβ. ούτε θα λυθούν από εκεί. Χρειάζεται  ένα καλά οργανωμένο, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Ο λαός να υψώσει το μπόι του.
Σε καλούμε σε ενιαία αγωνιστική ψήφο στο ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ

1.  ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Δάσκαλος ΔΣ Συκιάδας σε  ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ
2.  ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ ΜΑΛΑΜΩ  Δασκάλα  7Ο ΔΣ Χίου σε ΠΥΣΠΕ
3.  ΔΕΔΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   Γυμναστής  ΔΣ Θυμιανών σε  ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ
4. ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ  Δάσκαλος   1Ο ΔΣ  ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (Δ/ΝΤΗΣ 11ου) σε  ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΚΥΣΠΕ
5. ΣΤΕΦΑΝΗ ΜΑΡΙΑΝΑ Νηπιαγωγός  Νηπ/γειο Συκιάδας σε ΠΥΣΠΕ
6. ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ   Δάσκαλος  ΔΣ Λαγκάδας σε  ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ
7. ΤΣΙΜΟΥΝΗ ΤΟΥΛΑ Δασκάλα  3Ο ΔΣ Βροντάδου (ΔΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ) σε ΠΥΣΠΕ
8. ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Γυμναστής  2ο ΔΣ Βροντάδου σε  ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ
9.  ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δάσκαλος  ΔΣ Λαγκάδας σε  ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ
10. ΧΙΩΤΙΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Αγγλικός  6Ο ΔΣ Χίου.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/