Συνεχής ενημέρωση από τον 902
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 ·Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής με την κατάθεσης αγωγής ενάντια στα στελέχη του Κόμματος Μάρκο Σκούφαλο (εκλεγμένος επικεφαλής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου) αλλά και το Γιώργη Αμπαζή (μέλος της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ), από γνωστό Χιώτη ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού μέσου και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ». Στις 8 Οκτώβρη 2014 εκκρεμεί δίκη όπου ζητούνται από τον καθένα 70 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.
Η ΤΕ τονίζει ότι πρόκειται προφανώς για δίωξη πολιτική και φίμωση της θέσης του ΚΚΕ και των εκλεγμένων συνδικαλιστών του, ενέργεια που ανοίγει την όρεξη και για γενικότερες διώξεις όσων  αγωνίζονται με το ταξικό κίνημα, μαζί με τους κομμουνιστές, το λαό.
Οι σύντροφοι που επέλεξε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να επιτεθεί, έδρασαν και εξέφρασαν τη θέση του ΚΚΕ, τη θέση συνδικάτων στα οποία και ανήκουν, ενάντια στη δράση και λειτουργεία των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), οι οποίες δρουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ως νέες ΜΚΟ, υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, συμβάλλουν στο γκρέμισμα της ασφάλισης στη δουλειά, στην ιδιωτικοποίηση των όποιων εναπομεινάντων κοινωνικών δομών και παροχών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, όπως παιδικοί σταθμοί κ.α.
Στη Χίο, η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ προσπάθησε  να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία λόγω και της πίεσης που άσκησε η Λαϊκή συσπείρωση η οποία οδήγησε συνολικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική δίωξη, που στόχο έχει να βάλλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της γνώμης που συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική. Στόχο έχει το ίδιο το ταξικό κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πιο αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στους συντρόφους που δικάζονται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο λαό του νησιού ότι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων, είναι κακός οιωνός για τους λαϊκούς αγώνες γενικότερα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την προσπάθεια που σήμερα κάνει η κυβέρνηση για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στα σωματεία.
Βεβαιώνουμε τους όποιους θιασώτες της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής ότι οι στόχοι αυτοί θα πέσουν στο κενό. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας γονατίσουν αλλά οι όποιες δυσκολίες μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο. Το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού θα λάμψει και θα γίνει νόμος.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική πολιτική δίωξη και να αθωωθούν όσοι δικάζονται.
Χίος, 30/9/2014

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/