Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η αναγκαστικότητα του συνεταιρισμού της ΕΜΧ και η στήριξη του προϊόντος και των μαστιχοπαραγωγών στο επίκεντρο του αγώνα μας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟΚ. και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρομονόδρομου, προωθώντας τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρούν στην άρση της αναγκαστικότητας των (όσων υπολείπονται) αναγκαστικών συνεταιρισμών στη χώρα μας. Δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το μεγάλο κεφάλαιο  χάριν του οποίου επιβάλλεται η άρση της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών  και το οποίο θα είναι το μόνο κερδισμένο από την όλη ιστορία.
Η επαναφορά του θέματος, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δεν αποτελεί απερίσκεπτες κινήσεις κάποιων βουλευτών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Είναι απόρροια της πολιτικής της συγκυβέρνησης που θέλει να διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο που επιτάσσει η ΕΕ, το κεφάλαιο, είτε για τον οίνο είτε για τη μαστίχα προκειμένου να προωθήσουν απρόσκοπτα τις επενδύσεις μεγαλοεπιχειρηματιών.
Το κύριο που αναδεικνύεται είναι η πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από την ΚΑΠ, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα των αγροτών, μέσω της συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια το κεφαλαίου.
Η κατεύθυνση της δράσης των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, αλλά και της ίδιας της ΕΜΧ, πρέπει να’ναι η σύγκρουση με την ΚΑΠ και τις συνέπειές της. Εδώ θα κριθούν οι δηλώσεις και οι προθέσεις όλων των τοπικών φορέων και κομμάτων (τοπικοί βουλευτές, Νομαρχιακές κομμάτων, Περιφέρεια, Δήμος, κλπ).
Η άρση της αναγκαστικότητα της ΕΜΧ αλλά και η μη στήριξη του μαστιχιού και των παραγωγών που εκφράζονται και με «πρωτοβουλίες» βουλευτών είναι η ίδια όψη των πολιτικών συγκυβέρνησης – ΕΕ.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της διοίκησης της Ε.Μ.Χ., καθώς και των αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, πρώην ΠΑΣΟΚ νυν ΣΥΡΙΖΑ)  που την εκλέγουν και τη στηρίζουν στο να προωθεί τις αντιαγροτικές πολιτικές. Η Ε.Μ.Χ συμφωνεί και εφαρμόζει την πολιτική της  ΠΑΣΕΓΕΣ, που εδώ και χρόνια παίζει το ρόλο του νεκροθάφτη του αγροτικού κινήματος και της αγροτικής οικονομίας.
              Καλούμε όλους τους μαστιχοπαραγωγούς, είτε ασχολούνται με τη μαστίχα κατά κύριο είτε σαν δευτερεύον επάγγελμα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους γιατί  αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Σ’ αυτό τον αγώνα θα μετρηθούν «οι φίλοι και οι εχθροί» τους. Ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε μαστιχοπαραγωγού έχοντας συνειδητοποιήσει τις πολιτικές της ΚΑΠ-που κάποιοι επιμελώς του κρύβουν για να οργανώσει τη μάχη, να βρει τους συμμάχους του, να συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο. Το κεφάλαιο τα θέλει όλα, θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα! Ο μαστιχοπαραγωγός πρέπει να υπερασπιστεί το μόχθο του να ενταχθεί στη Λαϊκή Συμμαχία με τους εργάτες και του αυτοαπασχολούμενους του νησιού ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ.
Με κεντρικό πλαίσιο που θα είναι απόρροια γενικών συνελεύσεων κατά χωριό και θα διαμορφώνει προοπτικές αγώνα:

-       Να καταδικαστεί η πολιτική της ΚΑΠ.
-       Να μη θιγεί η αναγκαστικότητα της ΕΜΧ και των υπαρχόντων
συνεταιρισμών.
-       Να στηριχθεί οικονομικά και με μέσα παραγωγής το εισόδημα του μαστιχοπαραγωγού.
Με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, με κοινή δράση των συνεταιρισμών να απαιτήσουμε:

1.    Την εκλογή συντονιστικού οργάνου από τις γενικές συνελεύσεις που θα οδηγήσει σε αγώνες.
2.    Τη διενέργεια παναγροτικής – παλλαϊκής κινητοποίησης, με τη μαζική  συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού.
3.    Άμεση επαφή και συντονισμό δράσεων με τους υπόλοιπους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς της χώρας.
4.    Την έκδοση ψηφισμάτων απ’ όλους τους φορείς του νησιού και την αποστολή τους σ’ όλους τους θεσμικούς και πολιτειακούς φορείς στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

                                                 Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε.

                                                                                Χίος    21 - 7 - 2014


Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/