Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - 45 λεπτά περνούσαν μπροστά από το ΣύνταγμαΚλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 ·Θέμα: Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Βόρειο Αιγαίο
Οι νησιώτες και οι εργαζόμενοι που επέλεξαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο) για τις διακοπές τους, υπέστησαν την ταλαιπωρία των συνεχών και πολύωρων καθυστερήσεων στα δρομολόγια του πλοίου EUROPEAN EXPRES που εκτελεί την άγονη γραμμή σύνδεσης των νησιών αυτών με τη Βόρεια Ελλάδα και τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες πέφτουν θύματα της κερδοσκοπίας των εφοπλιστικών εταιρειών και των πολιτικών Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων που με μια σειρά κανονισμών και νόμων δίνουν το δικαίωμα στους εφοπλιστές να βάζουν υπέργηρα πλοία στις γραμμές αυτές κανονίζοντας τα δρομολόγια όπως αυτοί θέλουν με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Εκτός από τις πανάκριβες τιμές εισιτηρίων των πλοίων για την εξαθλιωμένη οικονομικά λαϊκή οικογένεια, που καθιστούν απαγορευτικές τις διακοπές στα νησιά, οι εργαζόμενοι υπόκεινται και στην ταλαιπωρία των πολύωρων καθυστερήσεων που έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις κρατήσεων και ενοικιαζομένων δωματίων στα νησιά και γενικότερα χτύπημα στην τουριστική και εμπορική κίνηση των νησιών αυτών.
Καθυστερήσεις που οφείλονται είτε σε συχνές βλάβες των υπέργηρων πλοίων, είτε στον καθυστερημένο ανεφοδιασμό τους σε καύσιμα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας.
Τελευταίο επεισόδιο της ομηρίας 923 επιβατών από τη ΝΕΛ ήταν η ακινητοποίηση του πλοίου EUROPEAN EXPRES στο λιμάνι της Καβάλας, λόγω επίσχεσης εργασίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Αυγούστου οι ναυτεργάτες του πληρώματος, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι απλήρωτοι, ορισμένοι μέχρι και 6 μήνες, τη στιγμή που η εταιρεία ΝΕΛ έχει εισπράξει από επιδοτήσεις, και μόνο για ένα πλοίο της (Θεόφιλος), πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σύγχρονα πλοία, με εξασφαλισμένα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, με σταθερά, χωρίς καθυστερήσεις, δρομολόγια χειμώνα καλοκαίρι, που θα εξασφαλίζουν τη μεταξύ τους και με τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα σύνδεση με φτηνά εισιτήρια.

Οι Βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Social Share

Podcast 902.gr

PODCAST ΚΝΕεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

για την προταση μομφης συριζα


Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόνα ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/