Απόφαση-καταδίκη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το έγκλημα στην Παλαιστίνη με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 ·

Επί του δέκατου θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης << Λαϊκή Συσπείρωση >> Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευστράτιος Κόρακας αφού πήρε το λόγο είπε ότι:
Αυτές τις τελευταίες 20 μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά στα μάτια μας ένα στυγερό, απερίγραπτο έγκλημα γενοκτονίας  σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού Λαού από το Ισραήλ, που δεν ανέχεται  τη θέληση  του Λαού αυτού να έχει την δική του Πατρίδα και να απολαμβάνει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στο έδαφος της.
Προτείνω να εκφράσουμε, ως Περιφερειακό Συμβούλιο, την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον αγωνιζόμενο ηρωικό Παλαιστινιακό Λαό, που αγωνίζεται όχι μονάχα για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του αλλά γενικότερα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για λογαριασμό όλων των λαών του κόσμου.
Να στηρίξουμε τον αγώνα του για ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967. Για διάλυση των ισραηλινών εποικισμών στο παλαιστινιακό έδαφος και γκρέμισμα του επαίσχυντου τείχους, απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και επιστροφή των προσφύγων στον τόπο τους.
Θεωρούμε ότι , δεν έχουμε το δικαίωμα να περιοριζόμαστε στο ρόλο του τεθλιμμένου, έστω, παρατηρητή  αλλά επιβάλλεται να καταδικάσουμε  όχι μόνο το Ισραήλ και την εγκληματική δολοφόνα πολιτική του , αλλά και αυτούς που το στηρίζουν και αυτή τη στιγμή που διαπράττει το έγκλημα, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και μαζί και η χώρα μας.
Είναι φανερό ότι στο έγκλημα συνένοχοι είναι και αυτοί που διακηρύσσουν και σήμερα ακόμα, ότι καταδικάζουν τη βία  « από όπου κι αν προέρχεται», που τσουβαλιάζουν τα θύματα με τους θύτες, στηρίζοντας έτσι τους κατακτητές που σφαγιάζουν ένα λαό που αντιστέκεται στην κατοχή, αγωνίζεται με όλα τα μέσα –και με τα όπλα για να αποτινάξει το ζυγό. Αλήθεια τι έκαναν οι Έλληνες το 1821, 1940-1944 και σε άλλες στιγμές των απελευθερωτικών και κοινωνικών αγώνων τους;
Προτείνουμε λοιπόν, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου να καταδικάσει απερίφραστα τη γενοκτονία και να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει την γενοκτόνα πολιτική του Ισραήλ και να διακόψει κάθε συνεργασία (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική) μαζί του’
Να απαιτήσουμε άμεσο τερματισμό της εγκληματικής  ισραηλινής επιδρομής, να αποχωρήσουν όλες οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη..
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μετά από διαλογική συζήτηση η οποία περιλαμβάνεται στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά και αφού έλαβε υπόψη όλα τα παραπάνω, τις σχετικές διατάξεις, καθώς και τις διατάξεις του Ν. 3852/2010:
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ΟΜΟΦΩΝΑ
1.      Καταδικάζει απερίφραστα τη γενοκτονία και απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να καταδικάσει την γενοκτόνα πολιτική του Ισραήλ και να διακόψει κάθε συνεργασία (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική) μαζί του’
  1. Απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της εγκληματικής Ισραηλινής επιδρομής και την αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
  2. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ηρωικό Παλαιστινιακό Λαό και στηρίζει τον αγώνα του για ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, διάλυση των ισραηλινών εποικισμών στο παλαιστινιακό έδαφος και γκρέμισμα του επαίσχυντου τείχους, απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και επιστροφή των προσφύγων στον τόπο τους.
  3. Η παρούσα απόφαση να σταλεί στην Ελληνική Κυβέρνηση και στα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 116
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      ΤΑ ΜΕΛΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΡΟΥΔΗΣ           ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΟΜΟΥ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ            ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Ακριβές Αντίγραφο
Εντολή Προέδρου

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/