Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ «ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»(ΣΥΡΙΖΑ) ,ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ!!!

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 ·



Προφητικά σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για  τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών,   ειδικά ενόψει της λειτουργίας της νέας χρονιάς εξ αιτίας της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία ακολουθώντας πιστά τη λογική της ΕΕ ότι δεν υπάρχουν πλέον δικαιώματα , αλλά οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αποτελούν κόστος, πρέπει να πληρώνουν για τα πάντα!
Η απερχόμενη δημοτική αρχή , ο απερχόμενος πρόεδρος του Νομικού προσώπου, επιβεβαιώνοντας  για πολλοστή φορά τη στοχοπροσήλωσή τους σε μια αντιλαϊκή και αντεργατική διαχείριση, ΜΑΖΙ με τη νέα δημοτική αρχή που αποδεικνύεται Πρόθυμη στο ίδιο μήκος αντιλαϊκής και αντεργατικής διαχείρισης για όσους είχαν ή έχουν αυταπάτες, ΜΑΖΙ με εκπροσώπους της «Χιακής  Συμπολιτείας» (ΣΥΡΙΖΑ- «αριστερή διαχείριση» για να μην ξεχνιόμαστε!!!) , σε συνάντησή τους,  προσανατολίστηκαν στη λειτουργία ΚΟΙΝΣΕΠ στους Βρεφονηπιακούς, καλώντας  ή κάνοντας συζητήσεις μάλιστα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ με άνεργους που είχαν δραστηριοποιηθεί ως συμβασιούχοι στο χώρο των βρεφονηπιακών, δημιουργώντας εύλογες αντιδράσεις από άλλους άνεργους, που κι αυτοί υπήρξαν συμβασιούχοι σε άλλα χρονικά διαστήματα.
Είναι φυσικό, στο χορό να μπουν και οι υπάρχουσες ή υπό ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ, οξύνοντας τα παζάρια εργατικής δύναμης, ρίχνοντας τις τιμές ανά εργαζόμενο, προς δόξα της καπιταλιστικής αγοράς ανθρώπινης σάρκας, ή του  «υγιούς ανταγωνισμού» όπως μας λένε οι απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας  δεξιοί, κεντρώοι και «αριστεροί».
Κερασάκι στην τούρτα οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΚΕΧ, που με περίσσιο κυνισμό δήλωσε πως «οι περικοπές φέρνουν τροφεία…» μιας και οι λέξεις αγώνας, διεκδίκηση, απαίτηση για τα αυτονόητα, δεν έχουν θέση στον κόσμο του κεφαλαίου που υπηρετούν.
Αντί όλοι αυτοί-«μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί»- να εστιάσουν την προσοχή τους στην έγκαιρη απαίτηση-διεκδίκηση προσλήψεων από την κυβέρνηση με κριτήρια ΑΣΕΠ που αξιοκρατικά θα μοιράζουν το ψωμί, έστω και συμβασιούχων, χωρίς ποτέ ως Λαϊκή Συσπείρωση να απεμπολούμε τη θέση για μόνιμο προσωπικό σε μόνιμες ανάγκες, αντί να διαχειριστούν το ΕΣΠΑ με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί στις επαρκείς προσλήψεις αφού περιλαμβάνεται κι αυτό, αντί να σταματήσουν από τα τροφεία των γονιών να πληρώνουν άλλες δομές του νομικού προσώπου, αντί να μεταφερθούν από το δήμο τα αναλογούντα κονδύλια αντί να πηγαίνουν  στους γνωστούς εξωραϊσμούς, αντί να δουν στη ΔΗΚΕΧ το πλεόνασμα που προήλθε από λεφτά του ΕΣΠΑ κυρίως-να χρηματοδοτήσει τους βρεφονηπιακούς, έσπευσαν οι διαχειριστές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τη Λαϊκή Συσπείρωση από τη συνάντηση, να ομονοήσουν στη χρήση του αντεργατικού εργαλείου των νέων ΜΚΟ κατά Ρακιτζή, των  ΚΟΙΝΣΕΠ, δείχνοντας τις στρατηγικού χαρακτήρα συγκλίσεις των παρατάξεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επαναλαμβάνουμε :
·         Να μην προχωρήσει καμιά συζήτηση για ΚΟΙΝΣΕΠ, ιδιαίτερα πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Καμιά σύμβαση εκτός του αρμόδιου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, ασχέτως της δικής μας κάθετα αρνητικής θέσης στο θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ.
·         Αύξηση της χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου από το δήμο, με αναμόρφωση προϋπολογισμού και ιεράρχηση αναγκών, προκήρυξη θέσεων 11μηνης σύμβασης με προϋποθέσεις ΑΣΕΠ και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα έστω και τα υπάρχοντα κουτσουρεμένα, ώστε αξιοκρατικά και όχι επιλεκτικά να γίνουν οι προσλήψεις.
·         Να παρθούν αγωνιστικά  μέτρα-κινητοποιήσεις γονέων, εργαζομένων, μαζικών φορέων  κλπ, με κεντρική απαίτηση  να ενισχυθούν 100% με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι κοινωνικές δομές, οι οποίες πρέπει να είναι μόνιμες, με μόνιμους εργαζόμενους, να μην πληρώνει κανείς ωφελούμενος, δηλαδή να είναι δωρεάν και να αντιμετωπίζουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν για τον παιδικό πληθυσμό, τα ΑμΕΑ και τους ηλικιωμένους.
·         Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από παιδικό σταθμό.
·         Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
·         Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες μέχρι την κατάργησή τους .
·         Καμιά οικονομική επιβάρυνση για  παιδιά ανέργων, πολύτεκνων και ΑμΕΑ.
·         Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
·         Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι γι αυτά αγωνίστηκε και θα αγωνιστεί, γι αυτά καλεί το λαό μας να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, να βγάλει επιτέλους σωστά συμπεράσματα, να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα.

 ΧΙΟΣ 29/7/2014

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/