Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΙ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 ·



«Άμεση αποζημίωση του συνόλου της καταστραφείσας παραγωγής»


Οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου βιώνουν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της παραγωγής των τελευταίων χρόνων, αφού η βροχή της 24/7/2014 κατέστρεψε το 100% της παραγωγής, που ήταν σε εξέλιξη και βρισκόταν σε ευπαθές στάδιο (υγρή μορφή) στο μεγαλύτερο τμήμα των χωριών, των παραγωγών της μαστίχας.

Η τεράστια ζημιά έρχεται να προστεθεί στο Γολγοθά του μαστιχοπαραγωγού, που βιώνει τις τραγικές επιπτώσεις από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ.

Η διέξοδος, για τους χιλιάδες παραγωγούς, που οδηγήθηκαν στην καλλιέργεια της μαστίχας, για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στενεύει δραματικά.

Ο ρόλος του ΕΛΓΑ ακόμα και σήμερα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το Δ.Σ. της Ε.Μ.Χ., όσο και τους τοπικούς συν/μούς, για να διεκδικηθεί ουσιαστική κάλυψη της ζημιάς.

Είναι γνωστό το θεσμικό πλαίσιο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, για τη λειτουργία του, στα πλαίσια της ΕΕ καθώς και τους περιορισμούς, που βάζει στην κάλυψη των ζημιών. Η τραγική εμπειρία μας, πρέπει να μας οδηγήσει σε διεκδικήσεις για την κάλυψη της ζημιάς κατά 100% με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της εισφοράς, που δίνουν οι μαστιχοπαραγωγοί στον ΕΛΓΑ, δεδομένου ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα σημαντικά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών θα δίνει επιπλέον 2% στη βάση του αγροτικού του εισοδήματος.

Το ΔΣ της ΕΜΧ οφείλει να πάρει υπ’ όψη του όλα αυτά που συντελούνται και να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών. Άμεσα:

Να φέρει ικανοποιητική ποσότητα σε χώμα και να το παρέχει δωρεάν στους μαστιχοπαραγωγούς, παίρνοντας υπ’ όψη ότι σημαντικός αριθμός παραγωγών αδυνατεί να προβεί στην αγορά του.

Οι παραγωγοί να κάνουν υπόθεση τους τις παραπάνω σκέψεις και προτάσεις και μέσα από συνελεύσεις των τοπικών συν/σμών να πάρουν αποφάσεις δυναμικής διεκδίκησης άμεσων λύσεων

Χίος, 26/7/2014

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/