ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ κ. ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ και ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 ·

Κύριε  Πρόεδρε,
Κύριοι της Εκτελεστικής Επιτροπής,
 Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις πρόσφατες ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μάη 2014, εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του, θα συνεχίσουν να δουλεύουν σταθερά και θα λάβουν νέες πρωτοβουλίες για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κίνημα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, για τη δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος.   
 Η σχέση του Kόμματος μας με το λαό της Παλαιστίνης είναι πολύχρονη και δοκιμασμένη.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και την αντίστασή του ενάντια στις δυνάμεις κατοχής.
 Καταδικάζουμε τις πιέσεις που ασκούνται στην Παλαιστινιακή αρχή για την επιβολή λύσης, που θα είναι σε αντίθεση με τη θέληση, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.
 Το ΚΚΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει την πολιτική που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, που ακολουθεί η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πολιτικές δυνάμεις που την υπερασπίζονται.
 Καταδικάζει  σταθερά τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη.  
 Αντιπαλεύουμε την προσπάθεια ενοχοποίησης του Παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της "τρομοκρατίας" και τονίζουμε ότι ο πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός.
 Κάθε λαός, και ο Παλαιστινιακός,  έχει το δικαίωμα να αποφασίζει κυρίαρχα για την κυβέρνηση και το μέλλον του.
 Το Κόμμα μας απαιτεί συστηματικά από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους.

Στη βάση αυτή σας ενημερώνουμε για το βασικό άξονα της θέσης του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό πρόβλημα:
          Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
Απαιτούμε να αποχωρήσει ο  ισραηλινός στρατός  από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.  
Ζητάμε την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.

Απαιτούμε επίσης :
Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, να αρθεί άμεσα κάθε αποκλεισμός στην επικοινωνία  και στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στο σύνολο των Παλαιστινιακών εδαφών
Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

27 Ιούνη 2014

Μετά τιμής
Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
Κωνσταντίνος Παπαδάκης                                    Σωτήρης Ζαριανόπουλος


ΑΘΗΝΑ 27/6/2014                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/