Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 ·



ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014
ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

«Δηλώνουμε ότι θα καταψηφίσουμε τον οικονομικό απολογισμό για τη συνδικαλιστική χρονιά 2013-2014 και τον οικονομικό προϋπολογισμό για τη συνδικαλιστική χρονιά 2014-2015.

Ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός υλοποιούν τον συνδικαλιστικό, πολιτικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας. Αποτυπώνουν τη δράση, τις πρωτοβουλίες, τον προσανατολισμό της ΟΛΜΕ. Στη βάση αυτή, τον καταψηφίζουμε. Επιπλέον και ενισχυτικά προς τα παραπάνω σημειώνουμε την έντονη αντίθεσή μας:

    Στη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην ETUCE και την απόδοση συνδρομών (30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο), δηλαδή χρήματα των συναδέλφων, προς αυτήν.

    Συνολικά στον προσανατολισμό των διεθνών σχέσεων της Ομοσπονδίας και στη βάση αυτή των υπέρογκων εξόδων για την «αποστολή μελών του Δ.Σ. στο εξωτερικό» (25 χιλιάδες ευρώ μόνο τη συνδικαλιστική χρονιά 2013-2014). Ζητούμε να δημοσιοποιηθεί αναλυτική κατάσταση που να περιλαμβάνει σε ποιες «αποστολές» στο εξωτερικό πήγαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία τέτοια «αποστολή».

    Στην αγορά και νέων γραφείων της ΟΛΜΕ, (προϋπολογίζονται 40 χιλιάδες ευρώ για τη συνδικαλιστική χρονιά 2014-2015). Σημειώνουμε ότι έχουν γίνει ήδη αρκετές αγορές γραφείων (130 χιλιάδες ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια). Έχουμε διαφωνήσει με τις αγορές αυτές, τις θεωρούμε πρόκληση, σε περίοδο μάλιστα καπιταλιστικής κρίσης, που τσακίζεται το λαϊκό εισόδημα, το εισόδημα των εκπαιδευτικών.

    Στη διεξαγωγή του 10ου εκπαιδευτικού συνεδρίου της ΟΛΜΕ στα Γιάννενα, κι όχι στην Αθήνα, όπως είχαμε προτείνει, που είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει σημαντικά το κόστος

    Στην κατάθεση 2 ευρώ από κάθε εκπαιδευτικό για τη ενίσχυση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, όταν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΟΛΜΕ διαθέτει 1,537 εκ. ευρώ (οικονομικός απολογισμός 2013-2014).

    Στο κάλεσμα προς τις Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών του εξωτερικού να ενισχύσουν το απεργιακό ταμείο της ΟΛΜΕ, πολλές μέρες μετά τη λήξη της απεργίας (που τελικά είχε διάρκεια 8 ημερών), όταν δηλαδή η απεργία είχε σταματήσει και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (η απόφαση είχε παρθεί ομόφωνα όταν η απεργία ήταν σε εξέλιξη, δεν υπήρχε όμως έγκριση από το Δ.Σ. να γίνει κάλεσμα για ενίσχυση από τις οργανώσεις του εξωτερικού όταν η απεργία είχε λήξει). Η ενέργεια αυτή ήταν πρωτοφανής, εγκαινιάζει νέα ήθη κι έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το ηθικό και δίκαιο θα ήταν, τα χρήματα αυτά, που αποτελούν χρήματα συναδέλφων μας εκπαιδευτικών από άλλες χώρες, να επιστραφούν στα συνδικάτα του εξωτερικού κι όχι να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό της ΟΛΜΕ».   

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2014

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/