Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Αγ. Πρωτοβουλία: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται δίπλα στου πληγέντες του νησιού μας. Αυτό όμως δεν αρκεί. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της Χίου σε οργάνωση και επαγρύπνηση για το δύσκολο χειμώνα που είναι μπροστά. Τους καλούμε να βγάλουν συμπέρασμα από αυτά που ζουν. Από τη μείωση στο μισθό, την απειλή της ανεργίας, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της Παιδείας μέχρι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει από τα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα ενώ ο άνθρωπος έχει μεγάλες ικανότητες προστασίας, είμαστε αναγκασμένοι να τρέμουμε μετά από κάθε βροχή! Υπάρχουν αίτια και ένοχοι και πρέπει να τους καταδικάσουμε! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μαζί με τους εκπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο υπηρετούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών χωρίς να λογαριάζουν την ασφάλειά μας.

Βαρβάσι, Βροντάδος, Κάμπος, Θυμιανά, Μαστιχοχώρια είναι οι τόποι που επλήγησαν δείχνοντας την ωμή αλήθεια: Δεν είμαστε σε άλλο κόσμο στις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε ένα κακέκτυπο της κεντρικής πολιτικής, ενός αδηφάγου συστήματος που παίρνει από εμάς, δίνει στους κεφαλαιούχους σε δήθεν έργα για την προστασία μας με μόνο αποτέλεσμα την απειλή των ζωών και των περιουσιών μας. Είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων όσων τόσα χρόνια μπάζωσαν ρέματα, κατέστρεψαν τις φυσικές διεξόδους του νερού προς τη θάλασσα.

Τα παραδείγματα των εγκλημάτων και στο νησί μας είναι πολλά. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε πάλη για να αξιοποιηθούν οι μορφολογικές δυνατότητες που υπάρχουν  στη Χίο μας και χαραμίζονται χάρη του κέρδους των ολίγων. Καλεί τους εργαζόμενους να κρίνουν και να δώσουν απάντηση σε όλους όσους ευθύνονται γι'αυτή την κατάσταση. Παλεύουμε για:

·      Τη δημιουργία μικρών φυσικών ανασχετικών φραγμάτων σε όλες τις ρεματιές που περικλείουν το Βροντάδο την πόλη και τα Καμπόχωρα.
·      Τη διοχέτευση των υδάτων στους φυσικούς ποταμούς.
·      Τη διάνοιξη στα φυσικά όριά τους των ποταμών Αρμένη, Παρθένη και Κοκαλά.
·      Την απομάκρυνση όλων των πρόσθετων κτισμάτων που αλλοίωναν τις κοίτες των ποταμών. Την δεντροφύτευση των περιαστικών δασών τα οποία κάηκαν εδώ και αρκετά χρόνια.
·      Τη συντήρηση και διάνοιξη των ομβρίων αγωγών.
·      Την απομάκρυνση από το εμπορικό Κέντρο όλων εκείνων των κατασκευών που εμποδίζουν τη φυσική διέξοδο των υδάτων προς τη θάλασσα.
·      Την απομάκρυνση του σκουπιδότοπου από τον υδροφόρο ορίζοντα του Κορακάρη.
·      Να αποζημιωθούν άμεσα εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τις ζημιές που υπέστησαν. Τέλος εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη βαθειά θλίψη μας για τον εκλιπόντα συνάνθρωπό μας στους Ολύμπους.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/