Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΛ - ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 ·

 

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Αίπος



Καμία νέα δομή, κλείσμο της ΒΙΑΛ και απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, ταυτόχρονα με την εναντίωση στη συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας και Τουρκίας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ καταδικάζει την κυβέρνηση, τον Υπουργό της κ. Μηταράκη και τα τοπικά της στελέχη που ενάντια στη θέληση των Χιωτών, συνεχίζουν το δρόμο του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί, αυτή τη φορά προτείνοντας την περιοχή Θόλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΛ 

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο δρόμο του  ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε κέντρα φυλακές στα νησιά, εξ ονόματος Μηταράκη και σε συνεργασία με τα στελέχη της ΝΔ της Δημοτικής αρχής, προχωρούν στη δημιουργία νέου Χοτ Σποτ στη Χίο κόντρα στη θέληση των Χιωτών. Εξακολουθούν να διατηρούν το νησί σημείο εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Όλα αυτά με σφραγίδα τον κανονισμό του Δουβλίνου, τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και με χωροφύλακα τη Frontex. Όσο η συμφωνία αυτή υλοποιείται, οποιαδήποτε δομή (καταγραφής, ταυτοποίησης, ολιγομελής η πολυπληθής) θα οδηγεί σε εγκλωβισμό και νέα ΒΙΑΛ.

          Στη Χίο, αυτή τη φορά διάλεξαν τον απάνθρωπο ξερότοπο Παχύ στο Θόλος, τοποθεσία απροστάτευτη από τα καιρικά φαινόμενα, για νέο κολαστήριο αντί να εξασφαλιστεί άμεσα ο απεγκλωβισμός από το νησί. Την ίδια στιγμή, που σύμφωνα με καταγγελίες οι αιτούντες άσυλο, ακόμα και τα μικρά παιδιά, στερούνται και τα πιο στοιχειώδη, εκτεθειμένοι στην πανδημία.

          Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των προθύμων της είναι τεράστιες, εκτός των άλλων γιατί συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, που συντηρούν και μεγεθύνουν τις προσφυγικές ροές, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις νέων εκρηκτικών καταστάσεων για πρόσφυγες και νησιώτες.

          Λογαριάζουν όμως χωρίς τον λαό, που με τον ξεσηκωμό του πριν ένα χρόνο διατράνωσε τη θέλησή του και νίκησε, όταν μπήκαν σε εφαρμογή ανάλογα σχέδια με την τρομοκρατία των ΜΑΤ. Το σύνθημα "ούτε ανοικτά – ούτε κλειστά, ούτε στο Αίπος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά" εξέφρασε και συνεχίζει να εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιού.

          Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ καλεί όλους τους Χιώτες, τους μαζικούς φορείς του νησιού, τοπικούς, συνδικαλιστικούς, αγροτικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς να υψώσουν ένα γιγάντιο όχι στη νέα δομή. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όπου ευπαθείς ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά, καλούνται να επιβιώσουν στην παγωνιά, στις λάσπες, μέσα σε βρεγμένες σκηνές.

          Η μόνη διέξοδος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ που στηρίζουν τα Κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Καλούμε το λαό να είναι σε ετοιμότητα και με συντονισμό να απαιτήσει: Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή ανοικτή ή κλειστή και να κλείσει η ΒΙΑΛ.

          Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για τη μεταφορά, ιδίως των ευάλωτων ατόμων και των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους ή ξενοδοχεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Άμεσα να μεταφερθούν σε ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Εδώ και τώρα οι επιτροπές ασύλου να μεταφερθούν στην Τουρκία ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα, εκτός φυσικά αυτών που θα έχει εγκριθεί η αίτησή τους.

Χίος 30/1/2021

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/