Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΣυνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία νέου κολαστηρίου για τους πρόσφυγες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 ·


Νέες μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Χίο, ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί, στην περιοχή Θόλος.

Σε συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων στην περιοχή Θόλος και μετά από κάλεσμα των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων Λαγκάδα, Συκιάδας, Βροντάδου, δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια πήραν μέρος στην αυτοκινητοπορεία, η οποία ξεκίνησε από τα συγκεκριμένα χωριά και άλλα μέρη και έφθασε στο κέντρο της πόλης.

Στη διάρκεια της πορείας κυριάρχησε το σύνθημα: «Ούτε στο Θόλος - ούτε πουθενά - στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά», όπως και συνθήματα ενάντια στην ΕΕ και την κυβέρνηση, που υλοποιούν την πολιτική εγκλωβισμού των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων στα νησιά. «Πυρά» δέχθηκε και η Δημοτική αρχή, η οποία πρωτοστατεί στο να υποδείξει χώρο για τη δημιουργία νέας δομής στη Χίο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης.

Στην πόλη της Χίου, η αυτοκινητοπομπή πέρασε από την πλατεία Βουνακίου, κατευθύνθηκε στην περιοχή της Προκυμαίας, από εκεί στη Φάρκαινα και στη συνέχεια επέστρεψε στα χωριά.

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/