Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

TE Χίου ΚΚΕ: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ με τους τοπικούς Βουλευτές τους, παίζουν μετον πόνο των πληγέντων στη Χίο από τιςπυρκαγιές του 2016: "Μη επιλέξιμες" οι δαπάνες για τις αποζημιώσεις από την ΕΕ με ερώτηση του ΚΚΕ από το 2016

Τρίτη 15 Μαΐου 2018 ·

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ χαρακτηρίζει υποκριτικό τον καυγά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ καθώς και των τοπικών Βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Χίο το 2016. Το ΚΚΕ από το Σεπτέμβρη του 2016 είχε καταθέσει ερώτημα στην ΕΕ για αποζημίωση το οποίο απορρίφθηκε αφού οι δαπάνες "δεν ήταν επιλέξιμες". "Παίζουν με τον πόνο των πληγέντων" τονίζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, με τους τοπικούς Βουλευτές τους,
παίζουν με τον πόνο των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Χίο.

Στις 22/9/2016 η Ε.Ε. απάντησε σε ερώτηση του ΚΚΕ:

«Μη επιλέξιμες» οι δαπάνες για αποζημιώσεις μαστιχοπαραγωγών, μικροκαλλιεργητών γενικά.


Εκτεθειμένοι είναι οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υποκριτικό καυγά τους, σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές στη Χίο το 2016 σε μαστιχόδεντα, άλλες καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις -εκτιμάται ότι κάηκαν το 90% των μαστιχόδεντρων στα χωριά Ελάτα, Βέσσα και Λιθί. Πρόκειται για αντιπαράθεση μακριά από τα πραγματικά  προβλήματα των πληγέντων.
Ο τσακωμός για το αν η κυβέρνηση υπέβαλλε ή όχι ειδικό αίτημα για αποζημίωση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ταμείο αλληλεγγύης κρύβει την ουσία. Το αίτημα δεν το υπέβαλλαν αυτοί, αλλά το έκανε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ (από τις 22/9/2016!) παίρνοντας, μεταξύ άλλων, την απάντηση: «...οι ζημιές πρέπει να ξεπερνούν τα 38,2 εκ ευρώ»... «η βοήθεια του ταμείου αλληλεγγύης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενέργειες έκτακτης ανάγκης και αποζημίωσης για προληπτικά μέτρα όχι όμως για την αποζημίωση πληγέντων και ιδιωτών γιατί αυτά είναι μη επιλέξιμα...»
Αυτό το γνωρίζουν αλλά παίζουν με τον πόνο των πληγέντων, κρύβοντας τη γνήσια και διαχρονική στήριξή τους στην ΕΕ, το ότι τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια που πληρώνουν οι λαοί, τα λυμαίνονται τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα. Και οι μεν και οι δε, δεν λένε κουβέντα για τον ληστρικό ΕΛΓΑ που, παρότι γδέρνει στην κυριολεξία τους αγρότες, δεν τους αποζημιώνει πολλές ζημιές  όπως οι πυρκαγιές και ασθένειες. Η διαδικασία των ΠΣΕΑ είναι χρονοβόρα για να δώσει μερικά ψίχουλα.
Δεν μπορούν να κρύψουν ότι στηρίζουν ένα σάπιο σύστημα, που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό και κράτος, Δήμοι και Περιφέρειες δεν προωθούν την αντιπυρική προστασία, και άλλα μη κερδοφόρα έργα τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες. Τη στιγμή μάλιστα που σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες για να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βρίσκονται μπροστά σε τέτοιες καταστροφές, πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να παλέψουν με το ΚΚΕ για άμεσα για την πλήρη αποζημίωση των καταστροφών του 2016, για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, ειδικά μπροστά στην περίοδο της αντιπυρικής περιόδου, για χωροταξικό σχεδιασμό, υποδομές, εξοπλισμό, επαρκή χρηματοδότηση.
Η λαϊκή παρέμβαση να στοχεύει ώστε τα δάση και η γη να αποτελούν πηγή πλούτου για το λαό και όχι για να αγοράζονται και να πωλούνται από μονοπώλια σε βάρος των συμφερόντων των καλλιεργητών.
Χίος 15/5/2018

Σχετική τοποθέτηση του Ν. Μωραΐτη, βουλευτή του ΚΚΕ βρίσκεται εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=CAq80Q2fcko

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/