Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουβέντα για το ΝΑΤΟ τα κόμματα του κεφαλαίου, ΚΚΕ: Η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδαΟ Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 ·

Η κυβέρνηση και η ΝΔ κοροϊδεύουν τους πληγέντες της Χίου από τη φωτιά του 2016 που έκαψε το 90% των μαστιχόδεντρων στα χωριά Ελάτα, Βέσσα και Λιθί της Χίου τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση Eπερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη στη Βουλή.

Επισήμανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έστειλε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αποζημίωση των πληγέντων της Χίου από το Ταμείο Αλληλεγγύης και σημείωσε ότι αυτό το έπραξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που είχε καταθέσει Eρώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 22 Σεπτέμβρη του 2016. Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι «τα προληπτικά μέτρα ή η αποζημίωση πληγέντων ιδιωτών δεν είναι επιλέξιμα» και συνεπώς τα αστικά κόμματα δεν πρέπει να παίζουν με τον πόνο των πληγέντων.

Σχολίασε ακόμα ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει έγκαιρα και στο σύνολο τις ζημιές, ενώ τα ΠΣΕΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που όταν δώσουν δίνουν ψίχουλα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Για την αναθεωρηση του συνταγματοςΤελευταιες Ειδησεις - 902 Portal

Νέα του ΠΑΜΕ

 
*/