Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θα σπάσει και πάλι τα μούτρα από το μαζικό συλλογικό αγώνα των εκπαιδευτικών

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 ·

Ανακοίνωση για τη χτεσινή απεργία των εκπαιδευτικών

Μεγαλειώδης συγκέντρωση σε όλη τη χώρα

Μεγάλο ΝΑΙ στη λαϊκή απαίτηση για ουσιαστική στήριξη των σχολείων

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή (11/10/2021) απεργία είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη λαϊκή απαίτηση για να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους, που είναι αυτοί που ουσιαστικά κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία όλο αυτό το διάστημα.

Είναι ένα περήφανο ΟΧΙ στα κυβερνητικά σχέδια, που στόχο έχουν ένα σχολείο κατηγοριοποιημένο, σχολείο των μάνατζερ και των χορηγών, των κοινωνικών διακρίσεων, που θα αναγκάζει γονείς και μαθητές να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Ένα σχολείο στο οποίο όλα θα "πωλούνται" και όλα θα "αγοράζονται".

Είναι, ουσιαστικά, ένα συλλογικό "δεν πάει άλλο" απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που "εξουθενώνει" τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, πότε με webex, πότε με πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων που είναι λάστιχο, πότε με τις προκλητικές αποφάσεις για νέες συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας.

Με τη μαζική απεργιακή απάντηση και στη Χίο, ο εκπαιδευτικός νιώθει την ανάταση και την αξιοπρέπεια του συλλογικά οργανωμένου αγώνα για το δίκιο. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση και η υπουργός "Παιδείας" ότι σκοπός τους είναι να αναβαθμιστούν τα σχολεία. Στόχος τους είναι να ενταθούν οι κοινωνικοί φραγμοί, η μόρφωση να παρέχεται σαν εμπόρευμα, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των γονιών.

Η άρνηση των εκπαιδευτικών να παίξουν ρόλο σε αυτό το αντιλαϊκό έργο είναι πράξη παιδαγωγικής ευθύνης, γιατί ζουν από πρώτο χέρι την υποβάθμιση, τις άνισες μορφωτικές και κοινωνικές αφετηρίες, τα λαϊκά βάσανα.

Το δίκιο θα είναι πάντα με το μέρος εκείνων που παλεύουν για ένα σχολείο όπου κάθε παιδί θα στηρίζεται ολόπλευρα για να αναπτύσσει όλες τις ικανότητές του και τα ταλέντα του, για ένα σχολείο ανοιχτό και ασφαλές που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Η δύναμη θα είναι πάντα με το μέρος εκείνων που οργανώνονται μαζικά και συλλογικά και θέτουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων. Ενδειξη της πίεσης που μπορεί να ασκήσει αυτή η δύναμη είναι ο αυταρχικός κατήφορος της υπ. "Παιδείας" και της κυβέρνησης που συνεχώς "τρώνε τα μούτρα τους" από τους αγώνες των εκπαιδευτικών.

Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα, αγκαλιάζοντας όλους αυτούς που έχουν κάθε λόγο για να μη γίνει πράξη ο εφιάλτης αλλά το όνειρο!

Χίος 12/10/2021

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/