Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Εκπαιδευτικοί: Μεγαλειώδη απεργία - απάντηση στον αυταρχισμό - μαζική συμμετοχή και στη Χίο

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 ·


Το μήνυμα ήταν φανερό από πολύ νωρίς το πρωί, όταν άνοιξαν τα σχολεία, όπου οι εκπαιδευτικοί μαζικά δήλωναν: Απεργούμε! Κι αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε και στην απεργιακή τους συγκέντρωση που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας. Μήνυμα απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές εκπαιδευτικούς, μήνυμα διεκδίκησης για να μη γίνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, να μην κοιτά τους γονείς στην τσέπη, να μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά.
Από τις 11.30 το πρωί άπλωσαν τα πανό τους μπροστά από το Εφετείο. Ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων χαιρετίζουν τη συγκέντρωση και μεταφέρουν το κλίμα του μαζικού απεργιακού αγώνα. 


Καταγράφουν τα ποσοστά συμμετοχής στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ανά Σύλλογο Πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ, που αλλού ξεπερνούν το 70%, αλλού ακόμα και το 90%!«Πάνω από 100.000 εκπαιδευτικοί δήλωσαν απεργοί σήμερα σε όλη τη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη απεργία όλων των τελευταίων χρόνων. Είναι μέρα τιμής και περηφάνιας για το κίνημα», δηλώνουν από τα μεγάφωνα. Στη Χίο τα ποσοστά της απεργίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έφτασαν το 76,4% σύμφωνα με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και ξεπέρασαν το 80% στη Δευτεροβάθμια σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου.

Και την ίδια ώρα, αυτό το κλίμα αντανακλάται και στη συγκέντρωσή τους. Οι εκπαιδευτικοί έχουν περικυκλώσει το Εφετείο, απλώνονται σε ένα μεγάλο εύρος έχοντας κλείσει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τους: «Αξιοποιούν τον νόμο Χατζηδάκη και τους προηγούμενους νόμους για να βάλουν το κίνημα "στον γύψο". Τους απαντάμε: Το δικαίωμά μας στην απεργία το κερδίσαμε με αίμα. Δεν το παραχωρούμε! Δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, κρίνεται στους δρόμους, είναι χρέος απέναντι στους μαθητές μας!».

Από την πρώτη στιγμή το αγωνιστικό «παρών» δίνει στην κινητοποίηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Συγκινητική αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς
Χαιρετισμούς στη μεγαλειώδη συγκέντρωση απευθύνουν από τα μεγάφωνα δεκάδες εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μην περάσει, να μείνει στα χαρτιά ο εκτρωματικός νόμος Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έσυρε στα δικαστήρια το υπουργείο Παιδείας τους εκπαιδευτικούς για να ανακόψει την απεργία - αποχή τους ενάντια στην «αξιολόγηση». Το «παρών» δίνουν και χαιρετίζουν και σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου που συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Από τα μεγάφωνα διαβάζεται επίσης και μήνυμα αλληλεγγύης από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών - FISE (μέλος της ΠΣΟ). 

Στη Χίο αποφάσεις συμπαράστασης πήραν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το Σωματείο των  Χίου τα οποία με αντιπροσωπεία παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

Η συγκινητική συμπαράσταση συναδέλφων και σωματείων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό δείχνει ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα κριθεί στους δρόμους και όχι με τις κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Στο πλευρό τους και οι γονείς, με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας τους από την Αττική να χαιρετίζει τη συγκέντρωση. Αλλά και οι εκπαιδευτικοί με περηφάνια απευθύνουν χαιρετισμό από τη συγκέντρωσή τους στους μαθητές, «στα παιδιά μας που σε όλη τη χώρα έκλεισαν τα σχολεία τους και βγήκαν στους δρόμους, εδώ στην Αθήνα, αλλά και από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο», όπως είπαν χαρακτηριστικά, την ώρα που ξεδιπλωνόταν η μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών στα Προπύλαια.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/