Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ: Το προσφυγικό και η πάλη ενάντια στον εγκλωβισμό στο επίκεντρο των συσκέψεων στη Χίο

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 ·



 Το πρόβλημα του προσφυγικού βρέθηκε στο επίκεντρο των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σε Συκιάδα και Λαγκάδα Χίου το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Μάη, όπου μίλησε η η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα εστίασε στους αγώνες των Χιωτών το τελευταίο διάστημα λέγοντας πως είναι ο μόνος δρόμος να σταματήσουν τα σχέδια ανέγερσης φυλακών της ΕΕ στη Χίο και τα νησιά. Τόνισε επίσης ότι χωρίς αυτούς τους αποφασιστικούς και μαζικούς αγώνες δεν θα είχαν καθυστερήσει καθοριστικά τα σχέδια αυτά στη Χίο.

Η κυβέρνηση διαφημίζει την υπαρκτή μείωση των προσφυγικών ροών όμως τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι η κατάσταση θα παραμείνει έτσι, επεσήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, αφού οι αντιθέσεις και οι πολεμικές εστίες στην περιοχή οξύνονται. Σαν παράδειγμα ανέφερε τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ, που είναι σύμμαχος της αστικής τάξης της Ελλάδας.

Καταδίκασε για μια ακόμα φορά την εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, που γεννούν πολέμους και προσφυγιά, βάζοντας στο παζάρι και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας μέσω της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Ακόμα, αναφορά έκανε και στο νέο έκτρωμα κατάργησης του οκταώρου όπου εκτός των άλλων η κυβέρνηση επιδιώκει και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων καθώς και την καταδίωξη της απεργίας. Αυτό είναι και η απόδειξη ότι οι αγώνες, η απεργία, δεν συνιστούν ξεπερασμένες μορφές πάλης όπως έλεγαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και διαχρονικά τα κόμματα του κεφαλαίου.

Η Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας Βολισσού, όπου δήλωσε τη στήριξή του Κόμματος στα οξυμένα προβλήματα και ελλείψεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως εκφράστηκαν από την τοπική Κοινότητα με τη σχετική αναφορά που έκανε το ΚΚΕ στη Βουλή, αναδεικνύοντας το θέμα. Επισκέφθηκε τέλος, τη βιβλιοθήκη του Κοραή συζητώντας τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/