Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 ·



Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και σύγχρονες υποδομές, τόνισε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που το επισκέπτεται με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στον "Ευαγγελισμό", για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί - βράδυ αυτήν τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της Υγείας όλων. Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπήξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» Ηλία Σιώρα και χαιρέτισε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Απευθύνουμε ένα θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και όλες εσάς που έχετε αποφασιστική συμβολή με την επιστημονική σας γνώση, με την εργασία σας, για την προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Και μάλιστα αυτή η συμβολή σας είναι τόσο μεγάλη, ανεκτίμητη, ακριβώς γιατί γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ξέρουμε ότι δεν θέλετε τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα πολλά μπράβο. Αυτό που χρειάζεται, είναι εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας και στον "Ευαγγελισμό". Χρειάζεται να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας για να βρεθούν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, όπως ο "Ευαγγελισμός" σήμερα που λειτουργεί στην ουσία με την αυτοθυσία τη δική σας. Χρειάζεται η ένταξή σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν υποδομές, να φτιαχτούν εργαστήρια... (...) Αυτήν τη μέρα, 7 του Απρίλη πέρσι, ανοίξατε έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο δρόμο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Θα πρέπει αυτός ο αγώνας, που τον συνεχίζετε και σωστά κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά στις διάφορες διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες και προβοκάτσιες που κάνει η κυβέρνηση, που κάνουν τα υπουργεία, που κάνει ο κρατικός μηχανισμός, που φτάνει μέχρι και να χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή, τα γκλομπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας...

(...) Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, να δώσουμε την απάντηση, να ανοίξουμε τον δρόμο. Μπορεί να φοράμε μάσκες αλλά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Αυτό το σύνθημα που συντάραξε όλη την οικουμένη και που ξεκίνησε τέτοια μέρα πέρσι εδώ από τον "Ευαγγελισμό", θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλων. (...) Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα, παντού, κυρίως στους δρόμους του αγώνα».

Έπειτα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου. 

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο Λαϊκό, στη Θεσσαλονίκη στο Θεαγένειο, και σε όλη τη χώρα

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/