Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου


Το ΣΕΣΝΟΧ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Σπάμε τη σιωπή που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 ·

Σήμερα 7 Απρίλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την περσινή Μέρα Υγείας, όταν και πάλι τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας διοργάνωσαν τις πρώτες κινητοποιήσεις μέσα στην πανδημία, δίνοντας κουράγιο σε όλο το λαό.  

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. ΔΕΝ υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, αφού οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς!

Σήμερα, με πάνω από 8.000 νεκρούς, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στερούμενοι τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους και τις προϋποθέσεις που παρέχει η ίδια η ανάπτυξη της επιστήμης. Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι 131 διασωληνωμένοι περίμεναν σε αναμονή για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, οι 120 στην Αττική και οι υπόλοιποι διάσπαρτοι σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Κάποιοι απ' αυτούς μάλιστα είναι εκτός ΜΕΘ πάνω από 20 μέρες, οι μισοί μετρούν ήδη μερικά 24ωρα, όταν «κάθε ώρα μακριά από την Εντατική μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης,  όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Ακόμα και τώρα που το τρίτο και φονικότερο κύμα χτυπά σφοδρά σχεδόν όλη τη χώρα και παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των υγειονομικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά ούτε σε ουσιαστικές προσλήψεις ούτε σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στις περιοχές που επιβάλλετε.  

Η πολιτική τού «ράβε – ξήλωνε»,  που συνεχίζεται και στο Νοσοκομείο της Χίου,  μετακινώντας προσωπικό  από τμήμα σε τμήμα, αφού για να στελεχωθούν οι κλίνες COVID και το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, αντί για προσλήψεις προσωπικού  αποσπάστηκαν συνάδελφοι από διάφορες κλινικές (Χειρουργική, Παθολογική κλπ).  Προγραμματισμένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο ή έχουν ακυρωθεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση εκατοντάδων ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας.  Κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου είναι οι ηθικοί αυτουργοί των τραγικών ελλείψεων σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, των εξαντλημένων υγειονομικών... 

 Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον διπλό αγώνα με τις ασθένειες  και  τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών, Οι μαχόμενοι υγειονομικοί, που με αυτοθυσία κρατάμε στις πλάτες μας όρθια τα νοσοκομεία και εν μέσω πανδημίας, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά και τη σημαία των αγώνων, κόντρα σε κάθε επιχείρηση αυταρχισμού και εκφοβισμού μας, που έχει  στόχο να «σιωπήσουμε» και να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις».

Διεκδικούμε:

• Άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των κλάδων.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

• Έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

• Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

• Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων.

• Ένταξη στα ΒΑΕ. Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια ή νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/