Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Ενότητας για απεργία και πρόγραμα δράσσης για την 1η Μάη

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 ·

 Ανοιχτό κάλεσμα της «Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Χίου»* προς τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου και τα Σωματεία της δύναμής του.

Τιμάμε την 1η Μάη για να μην επιστρέψουμε 150 χρόνια πίσω με το νέο έκτρωμα που ετοιμάζουν για 10ωρη δουλειά 

Απαντάμε με πραγματική απεργία στις 6 Μάη 

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Χίου» καλεί τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να συνεδριάσει άμεσα  με θέμα τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς με πραγματική απεργία.

Χρειάζεται άμεσα να ενημερώσουμε συγκεκριμένα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και να δώσουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες που έχει στα χέρια του το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή που η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να πιάσει στον ύπνο τα Σωματεία και τις συνδικαλιστικές ενώσεις να δείξουμε οξυμένα αντανακλαστικά.

Στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση καταργείτε το 8ωρο, απελευθερώνονται οι συλλογικές συμβάσεις, βάζει χέρι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται να δράσουμε ως ΕΚ έτσι ώστε να εκφραστεί η αγανάκτηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Τσάκισαν τους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας, χάρισαν πακτωλό χρημάτων στο κεφάλαιο και τώρα φέρνουν ένα  νομοσχέδιο που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.

Ο "διάλογος" με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία βάζει τους εργαζόμενους σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες το πως θα τσακιστούν παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζόμενων για να ενταθεί η εκμετάλλευσή τους. Θέλουν να συζητήσουμε με τα αφεντικά τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχονται τα εργατικά σωματεία από τους εργοδότες και το κράτος τους. Μας θέλουν συνένοχους!

Δείχνουμε στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στη ζωή χωρίς δικαιώματα και στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. Παίρνουμε μέτρα ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τον τρόπο με τον οποίο θα πάνε κόντρα στο νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοίμασαν όλες οι κυβερνήσεις διαλύοντας τα εργασιακά ωράρια. 

Προτείνουμε:

Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΧ με θέμα απεργία στις 6 Μάη απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Να πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα ανοιχτή σύσκεψη των Σωματείων έξω από το Εργατικό Κέντρο Χίου 18:30.

Να στηρίξουμε έμπρακτα τις κινητοποιήσεις στις 22 Απρίλη 2021 του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, μέρα Πανελλαδικής δράσης στα super market για μέτρα προστασίας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

Να καλέσουμε σε σύσκεψη και κινητοποίηση τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό τουρισμό που ένα χρόνο τώρα ζουν με ψίχουλα και στις 20 Απρίλη κινητοποιούνται Πανελλαδικά για μια ακόμη φορά.

Να στηρίξουμε τον αγώνα ενάντια στη νέα φυλακή της κυβέρνησης ΝΔ και της ΕΕ στο Θόλος, με συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 24 Απρίλη 2021

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΧ να συνεδριάσουν για το πολύ σοβαρό νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα, ακολουθώντας τα βήματα των Σωματείων Πανελλαδικά που προσανατολίζονται για απεργία και εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. Απόφαση για 24ωρη απεργία την ίδια μέρα έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ. 

Χίος 15/4/2021

*Η Αγωνιστική Ενότητα συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/