Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας «παίζουν τον παπά» με το επίδομα των 800 ευρώ στους οικοδόμους

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 ·


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ

H «Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου», παράλληλα με τις δράσεις της «Ομοσπονδίας Οικοδόμων» από την πρώτη στιγμή, που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή αιτήσεων για τα 800 ευρώ στους δικαιούχους οικοδόμους, δασεργάτες, εργαζόμενους στις Κατασκευές του Αγίου Όρους, επεσήμανε διάφορα προβλήματα που μπλόκαραν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες δικαιούχους να κάνουν αίτηση και να λάβουν το επίδομα.
Παρόλο, που το υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζει τα προβλήματα στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με τη μη χρήση ενημερωμένου και πρόσφατου αρχείου των δικαιούχων από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, με συνέπεια να μη γίνεται ορθή πιστοποίηση και να αποκλείει δικαιούχους που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, μέχρι σήμερα κανένα μέτρο δεν έχει πάρει για την επίλυσή τους.
Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις Κατασκευές.
Να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων γα να βρεθούν χωρίς το επίδομα των 800 ευρώ όσοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να πάρουν μέτρα. Δεν ανεχόμαστε να δείχνουν ταχύτατα αντανακλαστικά όταν τους στέλνουν διάφορες «παραγγελιές» οι εργοδότες να χτυπήσουν τους εργάτες για να θωρακίσουν τα συμφέροντά τους και όταν οι εργάτες θέτουν τα αιτήματά τους και διεκδικούν οι κυβερνώντες και οι αρμόδιοι να είναι διαρκώς απασχολημένοι ...
Καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό Εργασίας και τους αρμόδιους του υπουργείου:
·           Να επικαιροποιήσουν τα μητρώα του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ που χρησιμοποιούνται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τη διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων των 800 ευρώ.
·           Να λύσουν τα τεχνικά ζητήματα (π.χ. μη ύπαρξη δηλωμένου λογαριασμού τραπέζης στον ΕΦΚΑ) που πετάνε έξω εκατοντάδες δικαιούχους, την ώρα που στην αίτηση που καλούνται να συμπληρώσουν μπορούν να δηλώσουν οποιονδήποτε λογαριασμό τράπεζας για να πιστωθούν τα χρήματα.
·           Να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων οικοδόμων στο Άγιο Όρος, αλλά και όπου υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα, που ενώ έχουν τις προϋποθέσεις, αποκλείονται γιατί τα ένσημά τους δεν έχουν περάσει στην μηχανογράφηση του ΙΚΑ.
·           Να δοθεί παράταση για την υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας δεν μπορούν με «παπατζηλίκια» να εμπαίζουν έναν ολόκληρο κλάδο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν σταματάμε. Παλεύουμε να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ οι συνάδελφοι που εργάστηκαν στα κοινωφελή προγράμματα, οι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/