Να γίνει δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου
Πανελλαδική Μέρα Δράσης σήμερα ενάντια στην τηλεργασία - Συγκέντρωση στη Βουλή στις 6 μ.μ. (SPOT)

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 ·

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Πανελλαδική Μέρα Δράσης στον κλάδο των εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα διοργανώνει την Τρίτη 26 Μάη το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.
Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στη Βουλή, ενώ το σωματείο προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του κλάδου.
Το σωματείο απευθύνει κάλεσμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν πολύμορφες παρεμβάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, στις τράπεζες, στις εταιρείες, στα δικηγορικά, στις ασφαλιστικές με βασικό αίτημα να σταματήσει τώρα η τηλεργασία και να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο.
Το κάλεσμα αναφέρει:
«Τηλεργασία: Μια νέα μορφή εκμετάλλευσης
Εδώ και δύο μήνες σε όλο τον κλάδο έχει επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας στο όνομα της πανδημίας και της αποσυμφόρησης των χώρων δουλειάς.
Εδώ και δύο μήνες σε όλο τον κλάδο έχει επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας στο όνομα της πανδημίας και της αποσυμφόρησης των χώρων δουλειάς.
Ποιος είναι όμως τελικά ο κερδισμένος από αυτή την υπόθεση;
Οι εργαζόμενοι που έχουν χάσει τα όρια μεταξύ προσωπικού και εργάσιμου χρόνου, που καλούνται να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, ακόμα και βραδινές ώρες και Σαββατοκύριακα; Που έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε εργασιακό χώρο, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, απομονωμένοι από τους συναδέλφους τους; Που καλούνται να διαχειριστούν προσωπικά δεδομένα πελατών στο σπίτι τους, να εκθέτουν δικά τους προσωπικά δεδομένα;
Ή οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται από τη μείωση του κόστους εργασίας, από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την αύξηση της παραγωγικότητας;
Την απάντηση τη δίνουν η ίδια η πείρα των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα αλλά και οι δηλώσεις των τραπεζιτών, του ΣΕΒ και των εκπροσώπων τους, που θεωρούν την τηλεργασία ένα μέτρο που θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί και σίγουρα να μονιμοποιηθεί.
Η θέση των εργαζομένων είναι στο χώρο δουλειάς τους 
Την Τρίτη 26 Μάη σε κάθε χώρο δουλειάς, στις τράπεζες, στις εταιρείες, στα δικηγορικά, στις ασφαλιστικές, οργανώνουμε πολύμορφες παρεμβάσεις με βασικό αίτημα να σταματήσει τώρα η τηλεργασία. Αναδεικνύουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο.
Κορυφώνουμε με κινητοποίηση έξω από την Βουλή την ίδια μέρα στις 6 μ.μ.
Το ΔΣ του κλαδικού σωματείου κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για τη Μέρα Δράσης στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα 26/5/2020 από τις 17.00 ως τις 20.00, για να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στην κινητοποίηση.
Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στα "έκτακτα" μέτρα κυβέρνησης - τραπεζιτών - εργοδοτών που ήρθαν για να μείνουν, όπως αυτό της τηλεργασίας, της μετακίνησης των εργαζομένων από εταιρεία σε εταιρεία, χωρίς καμιά διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες βάζουν ξανά μπροστά το σχέδιό τους για περαιτέρω μείωση του αριθμού των τραπεζοϋπαλλήλων και αντίστοιχα στις εταιρείες μετά το κύμα αναστολών των συμβάσεων των εργαζομένων και παράλληλα με την τηλεργασία, είναι προ των πυλών η απληρωσιά, η εκ περιτροπής εργασία και οι απολύσεις.
Να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι την κρίση τους
Απαιτούμε:
  • Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Όχι στην τηλεργασία.
  • Την κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Όχι στην εκ περιτροπής εργασία, στις αναστολές συμβάσεων.
  • Καμία απόλυση, καμία αλλαγή στους όρους εργασίας των εργαζομένων.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Προστασία των ευπαθών ομάδων. Άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για όσο διαρκούν τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας.
  • Καμία άδεια ειδικού σκοπού να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά Σωματεία του Κλάδου να συμμετέχουν στη Μέρα Δράσης των εργαζομένων στον κλάδο, οργανώνοντας τις δικές τους πρωτοβουλίες, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία τους».
Τη στήριξή της στην κινητοποίηση εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Social Share

Επεισόδιο 10"Επιστροφή στην κανονικότητα" με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Ειδησεις 902

 
*/