Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 ·


Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των πρόσφατων Βουλευτικών εκλογών:

         Ευχαριστούμε όλους και όλες που στήριξαν το ΚΚΕ σε Χίο, Οινούσσες, Ψαρά. Ειδικά όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, ανταποκρινόμενοι στο πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης που απευθύναμε. Ειδικά ευχαριστούμε τα νέα παιδιά που ψήφιζαν φέτος πρώτη φορά και επέλεξαν η ψήφος τους να είναι αγωνιστική, κόκκινη και πραγματικά αντισυστημική, ψήφος που ταιριάζει στη νεολαία που δεν συμβιβάζεται.
          Ακόμα απευθυνόμαστε σε όσους μας άκουσαν με εμπιστοσύνη το προηγούμενο διάστημα, συμφώνησαν με τις θέσεις μας, αλλά την τελευταία στιγμή, υπό το βάρος των διλημμάτων της κυβερνητικής εναλλαγής, δίστασαν να κάνουν το βήμα. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούμε με αυτόν τον κόσμο ξανά και θα συμπορευτούμε μαζί μας στους αγώνες, που χρειάζεται να αναπτυχθούν απέναντι στις ακόμα πιο επιθετικές αντιλαϊκές πολιτικές, που με βεβαιότητα είναι μπροστά μας.
          Σ' αυτές τις εκλογές, δώσαμε τη μάχη και στην εκλογική μας περιφέρεια, απέναντι στα κάλπικα διλήμματα και τη δικομματική πόλωση. Κόντρα σε όσους προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα ότι δεν είναι χρήσιμη η ψήφος στο ΚΚΕ, η εκλογή Κομμουνιστή Βουλευτή στο Αιγαίο. Όχι μόνο διαψεύσαμε τις προσδοκίες τους, αλλά στη Χίο το ΚΚΕ κατέγραψε αύξηση τόσο του εκλογικού ποσοστού του όσο και σε ψήφους σε σχέση με τις πρόσφατες Ευρωεκλογές.  
          Στην εκλογική μας περιφέρεια, εκφράστηκε όπως και πανελλαδικά η αλλαγή των συσχετισμών μεταξύ των αστικών κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής. Θεωρούμε αρνητικό το γεγονός ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση ενός κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε, εκφράστηκε με την επιστροφή σε παλιές δοκιμασμένες λύσεις. Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που έχουν για χρόνια πρωταγωνιστήσει στο τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων. Στην οπισθοδρόμηση αυτή, μεγάλη συμβολή είχε η καπηλεία και συκοφάντηση αριστερών σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκφραζόταν με τη μεγάλη απογοήτευση ενός κόσμου, που έχασε την εμπιστοσύνη στη δύναμή του και τις κατακτήσεις που μπορεί να φέρει η δική του συμμετοχή στην ενίσχυση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
          Θεωρούμε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι και στα νησιά μας συνεχίζεται η υποχώρηση του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, η οποία πετάχτηκε επιτέλους εκτός Βουλής. Πιο αποφασιστικά, ο λαός πρέπει να συνεχίσει την απομόνωσή της. Καθοριστική υπήρξε σ' αυτό, η συμβολή των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που άνοιξαν μέτωπο με την επικίνδυνη, φασιστική ιδεολογία σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, στρατόπεδα, σχολεία και  σχολές, αποδομώντας το δήθεν αντισυστημικό χαρακτήρα της, που παρέσυρε σημαντικό κομμάτι της νεολαίας. Αποκαλύψαμε και αιτιολογήσαμε ότι η εγκληματική της δραστηριότητα πηγάζει από αυτή την ίδια τη ναζιστική, τη μισάνθρωπη ιδεολογία της.
          Την εμπιστοσύνη του λαού δεν θα τη διαψεύσουμε, θα την καταθέσουμε στο ακέραιο για την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων, των νέων ανθρώπων, που μπορούν και πρέπει να ζήσουν καλύτερα. Μέσα κι έξω από τη Βουλή. Για να βάλουμε φρένο στην επιθετικότητα της κυβέρνησης, που μετέφρασε την ισχυρή όπως λέει εντολή, σε πράσινο φως για να αποτελειώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο. Και κυρίως, για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση όλων των χαμένων δικαιωμάτων μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.
          Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το θετικό για το Κόμμα μας αποτέλεσμα, είναι συνάρτηση ακούραστης δουλειάς μελών και φίλων του Κόμματος, άλλων αγνών αγωνιστών που έδωσαν με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια τη μάχη μαζί μας, συνεχίζοντας την πορεία συμπόρευσης, που ήδη από τις προηγούμενες εκλογές έχει εκφραστεί.

Χίος 10/7/2019

Social Share

 
*/