Δ. Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

1η Μάη 2024: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 ·

 

Σε συγκέντρωση την πρώτη Μάη καλούν Σωματεία και Φορείς της Χίου. Μεταξύ αυτών το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Συνταξιούχων Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου την  Τετάρτη 1η Μάη, ως συνέχιση των μεγάλων κινητοποιήσεων και απεργιών του τελευταίου διαστήματος.

Το ΝΤ Χίου καλεί "όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος στο νησί μας, όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους απασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να οργανώσουν τη δράση τους, ώστε η Πρωτομαγιά να αποτελέσει συνέχεια των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη (κόντρα στη συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών, την ακρίβεια τους χαμηλούς μισθούς, την εξαθλίωση...για να ηχήσει ξανά το σύνθημα: Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ"

Στο κάλεσμά τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν ειδικά: "Εμείς οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές μας βρισκόμαστε στην χειρότερη θέση των τελευταίων 10 χρόνων ,αφού η σύνταξή μας αποδεδειγμένα δεν φτάνει ούτε για 15-20 μέρες ,κι η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης δεν μας επιτρέπει ούτε ανάσταση να κάνουμε με τις οικογένειές μας. Κι’ όλα αυτά η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με την κοροϊδία των  «καλαθιών του Πάσχα, του νονού, του νοικοκυριού»  .Το ίδιο ισχύει και με τις αυξήσεις στα φάρμακα ,τη βενζίνη, το ρεύμα, τον ΕΝΦΙΑ ,τον Φ.Π.Α ,τα απογευματινά χειρουργεία  που αποτελούν την κανονικότητα και την «πολιτική σταθερότητα» που κόπτεται η κυβέρνηση. Λύση δεν είναι να μας ρίχνουν  πότε-πότε τα ψίχουλα κάτω από το τραπέζι και να συμβιβαζόμαστε με το μικρότερο κακό, αλλά να διεκδικήσουμε αγωνιστικά αυτά που  πληρώσαμε τόσα χρόνια και που δικαιούμαστε".

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει ειδικότερα: "Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φεβρουαρίου και στις 17 Απριλίου, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥ, της ΔΑΚΕ-, του ΔΙΚΤΥΟΥ που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα των εργαζομένων ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσουν τη ζωή τους! Οι 10.000 υψωμένες γροθιές των εκπαιδευτικών που ψήφισαν τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρά τα δικαστήρια και τον εκφοβισμό μας γεμίζουν κουράγιο και πείσμα.

...

"Και οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε την ίδια πολιτική στα σχολεία μας και στη ζωή μας.Υποχρηματοδότηση, σοβάδες και φωτιστικά να πέφτουν στα απαρχαιωμένα σχολικά κτήρια, αναλυτικά προγράμματα που προάγουν τις δεξιότητες και όχι τη γνώση, ελαστική εργασία για το 35% του κλάδου, αναπληρώτριες χωρίς δικαίωμα στην 9μηνη άδεια ανατροφής, αναπληρωτές/τριες χωρίς αναρρωτικές άδειες, μισθοί καθηλωμένοι από το2008, με κομμένους τους 13ο και 14ο μισθούς. Με αυταρχισμό και προσπάθεια να περάσει η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών! Φτάνει ως εδώ. Συσπειρωμένοι στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ μας αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά και διεκδικούμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!

Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι αγώνες ελπιδοφόροι, δείχνουν την τεράστια δύναμη των πολλών!"

Οι φορείς καταδικάζουν σύσσωμοι την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων, ζητώντας να σταματήσει η αποστολή όπλων και προσωπικού καθώς και να επιστρέψει η Φρεγάτα "Ύδρα" από τη Μ. Ανατολή.


Social Share

 
*/