Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Συμμετοχή στη νέα απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 ·


Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 14/1 μετά τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις της Παρασκευής σε όλη την Ελλάδα  (Δείτε εδώ βίντεο)
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκαιδευτικών (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) στη Χίο, καλεί σε μαζικοποίση της κεντρικής κινητοποίησης στη Βουλή καθώς και της συγκέντρωσης στη Χίο με βάση την απόφαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου (10:30πμ στον Οίκο Χίου διδασκάλου).
Με την 24ωρη απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί, απαιτούν απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Το νέο σύστημα «προσλήψεων - διορισμών» αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και την ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών, ενώ παράλληλα βρίσκεται πολύ πίσω από τις τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
Στη Χίο, η προηγούμενη κινητοποίηση ήταν δυναμική παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στην Αθήνα η μαζική και δυναμική συγκέντρωση αντιμετωπίστηκε με χημικά από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, εκπροσώπου της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ στο κεφάλι, αλλά και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή στο χέρι.
Ύστερα από την απεργία της Παρασκευής και την καταστολή, οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν συντεταγμένα και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα, για την πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.
Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Σάββατο 12 Γενάρη στις 12.00 Σωματεία εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας την καταστολή της κινητοποίησης από τα ΜΑΤ  (διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Φορείς που καταδικάζουν την επίθεση: 
«Η κυβέρνηση χτυπά στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «Μια ακόμη πράξη βαρβαρότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η επίθεση στους εκπαιδευτικούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Την επίθεση των ΜΑΤ κατά της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας«Την άγρια και στοχευμένη επίθεση ενάντια στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών», καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας.
Επίσης το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χίου καταγγέλει με ανακοίνωσή του την καταστολή της κυβέρνησης την Παρασκευή (11/1) ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση των αναπληρωτών. Το ΔΣ "...καταδικάζει την άγρια καταστολή, τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1/2019 το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.
Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική."
Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν επίσης η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η ΕΛΜΕ Λήμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», η ΟΒΣΑ, το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
Τέλος, το ΚΚΕ καταδίκασε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε πρόσφατη απόφασή του "...χαιρετίζει τη δυναμική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη Χίο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία", επισημαίνοντας ότι με την κινητοποίησή τους "...έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις του  κ. Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα".
Και συνεχίζει: "Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, την άγρια καταστολή, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου!"
Τέλος, σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί με δεύτερη 3ωρη στάση εργασίας και η ΕΛΜΕ Χίου (3ωρη στάση εργασίας έχει κυρήξει και η ΟΛΜΕ στο πρωινό ωράριο) και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/